torstai 25. elokuuta 2011

Ja taas se äiti huudattaa lapsia

Jos kuljette tänään parvekkeemme alta matkoillanne Ruoholahden kulmilla, älkää ihmetelkö hirmuista huutoa ja parkua. Tänään lähtee viimeisetkin haivenet päästä kolmelta pojalta, jotka käyvät Ruoholahden koulua.
Yhden pojan opettajalta tuli viestiä, että koulusta on löytynyt täitä. Ainoa estolääke siihen vaivaan on ajaa päät puliksi, olkootkin, että poikaparat sen jälkeen näyttävät aidoilta pietarilaisilta katulapsilta jonkin aikaa.
Joka syksyhän tuo estohoito on tainnut edessä olla ties kuinka monena syksynä. Nyt olin ihan jo unohtanut, mitä koulujen alku kaupungissa tarkoittaa.
Mielummin hoidan viidentoista lapsen kuumeisen oksennusripulitaudin kuin yhdeltä lapselta löytyvät möyrijät.
Täytyy laittaa pojat täitarkistukseen heti koulusta tultuaan kotiovella ja siitä samaa tietä leikkurin alle. Toivottavasti eivät kanna otuksia jo mukanaan.
Että älkää valittako harmittomista hirvikärpäsistä, ne on niin iloisia veikkoja. (Jaa: hirvikärpäset olivatkin hirven TÄIkärpäsiä...voivat aiheuttaa ihottumaa.)
En nyt siis halua mitään pieniä elikoita tänne.

9 kommenttia:

 1. Onneksi ei enää tarvitse täisotia käydä! Kaksi kertaa on käyty ja oli kyllä iso homma! Eka kerralla täitä löytyi jopa miun päästä, likat kun lainasivat miun hiusharjaa...
  Naapurin tytölläkin oli ja hänen äitinsä sanoi, että kyllä hän niistä on tiennyt ja on jo niitä pidemmän aikaa tappanut, mutta luuli niiden tippuneen puusta.

  VastaaPoista
 2. Kyllä täällä "maallakin" oli täiepidemia viime talvena. Meillä ei niitä (vielä) oo ollu, mutta täitä astetta pahempia loisia ollaan jouduttu jokunen vuosi sitten häätämään oikein urakalla. Jos sais valita kumpaa päätä lapsilta tarkistelen, ni mieluummin kyllä yläpäätä! "Toivossa on hyvä elää, sanoi kihomato"...

  VastaaPoista
 3. Meillä oli myös kerran täi rumpa ja huh en sitä toistakertaa huoli.
  Oli se semmoista tytöille kun ei viitsi kaljua leikata. Meillä on vielä pitkät hiukset kumpaisellakin.

  VastaaPoista
 4. Täit kiertää kyläkouluissakin. Kauhulla taas odotan sitä ekaa ilmoitusta koulusta että ovat taas liikkeellä.
  Täällä oli juuri lehdessä juttua lutikoista. Ovat kuulemma lisääntyneet taas. Ne pelottaa vielä enemmän kuin täit. Olen ennenkin pessyt hyvin kaiken kirpparilta ostetun, mutta pesen kyllä vastakin. Ei ötököitä meille, kiitos.

  VastaaPoista
 5. Meillä on kerran koettu täirumba - oli kamalaa. Meillä on myös lukemattomia kertoja koettu kihorumba... *huokaa* Saa nähdä, päästäänkö näistä riesoista lasten kasvamisen myötä..

  Niin, pitää vielä sanoa, että täit oli silloin meidän koko perheellä, paitsi yhdellä pojalla - hän ei harjaa tukkaansa, eikä siis ollut saanut niitä hiusharjoista kuten me kaikki muut... =D

  VastaaPoista
 6. Kun poikani oli ihan pieni ja asuimme täällä Israelissa ensimmäisen kerran,oli tarhassa täiepidemia, ja silloin sai kyllä kaikenlaista ainetta sinne päänahkaan laittaa ja sitten sillä erikoiskammalla vielä tarkistaa,ettei ötököitä enään ollut.Ei kyllä ollut kivaa...

  VastaaPoista
 7. Millainen rumba teillä on petivaatteiden yms. pesu ja paljonko kuluu täishampoota teitin kokoisella poppoolla?

  VastaaPoista
 8. Meiltä on pari kertaa muutama vuosi sitten löydetty pitkähiuksisten tyttöjen päistä täitä.
  Silloin pelasin vähän uhkapeliä: tarkistin kaikki lapset ja hoidin Nix-täishamppoolla vain tartunnan saaneet. Tietysti näiden lasten petivaatteet meni petauspatjoja myöten pyykkiin. Silloin kaikki olivat "pesineet" vain omissa vuoteissaan, niin ei ollut pelkoa elikoiden siirtymisestä toisten petivaatteisiin.
  Jos muistan oikein, yksi pullo shampoota maksaa jo reilusti yli 20e. Pitkähiuksiselle riittää yksi pullo.
  Kallis keikka siitä tulee joka tapauksessa. Jos 14 henkisen perheen olisi hoitanut, olisi pitänyt käydä lähes pankin lainaluukulla.
  Kyllä elukat onneksi hävisi myös tuollaisella "puolihoidolla", kun tytöt olivat käyttäneet vain omia hiusharjojaan.

  Eilen ajelin kolmen pojan hiukset niukalle sängelle. Siinä ei enää täi pysy. Onneksi ei ollut kenelläkään vielä tartuntaa.
  Käskin myös muissa kouluissa olevien tyttöjen laittamaan pitkät hiukset kiinni.

  VastaaPoista
 9. täi-savotta on kamalaa suuressa perheessä vaan niin on myös kihomadot.huh huh...molemmista kokemusta,kihomadot hävisivät toisella hoitokerralla.Mikä käsittämätöntä,vielä löytyy maaltakin niitä,jotka uskottelevat moisien otuksien kuolleen sukupuuttoon.

  VastaaPoista