tiistai 2. elokuuta 2011

Vauhtia kotitöihin blogeja lukemalla

Jos kärsit motivaation puutteesta kotitöiden tekemisen suhteen, tee pikainen pyrähdys perheenäitien blogeissa. Yksi jos toinenkin tuskailee tekemättömien töittensä kanssa ja kun oikein kohdalle kolahtaa, saatat saada sellaisen innonpuuskan, että omat työsi tulee vauhdilla tehtyä.
"Viipaleiden" emäntä puhui tänä iltana yhdistelmästä kahvin haku kaupasta ja pyykkivuoren selvitys. No, kahvia olin ostanut jo päivällä, mutta ajatus pyykkivuoresta alkoi tuntua suorastaan houkuttelevalta. Olinhan muutaman päivän lykännyt pyykinlaittoa milloin milläkin verukkeella: liian vähän aikaa tehdä niin suurimittainen projekti, keittiön pöydällä liikaa tavaraa, jotta siihen voisi pinota enää vaatteita, liian kuuma, liian väsynyt, mies lähtee ihan kohta töihin, mies tulee ihan kohta töistä, kohta pitää syödä, käsivarsia väsyttää jo valmiiksi.
Keitin kahvia ja tartuin toimeen. Oli kannustavaa ajatella, että toisessa päässä Suomea joku kohtalotoveri on ihan samassa hommassa (mikäli muilta töiltään kerkesi).

Pyykkivuoreni on huvennut pieneksi kumpareeksi. Tosin pyykinlaiton aikana (isojen alttista avusta huolimatta) muita hommia on noussut kuin sieniä sateella. Ainakin yksi homma on jo hyvällä mallilla ja aamulla sitten jatketaan.
Parvekkeella odottaa kolme kassillista vaatteita ja kenkiä, jotka miehen veli toi meille. Huomenna on hauskaa hommaa tiedossa, kun etsitään vaatteille uusia omistajia.
Ja aina kun kaipaan terapiatyötä, istun parvekkeen sohvalle leikkaamaan matonkuteita. Tänään tuntui kyllä jo ilmanalassa selkeä hyppäys viileämpään ja pyykkien ripustamisen jälkeen piti tulla sisälle lämmittelemään.
Oliskohan vielä ahkeruuskahvikupillisen paikka?

5 kommenttia:

 1. Täällä yksi äiti myös tuskailee, kun ei kerkiä blogi kavereiden sivustoille. Mutta kyllä se tästä...Hyvää yötä.

  VastaaPoista
 2. :D

  Ma lahden nyt mustikkaan. Ehtii ne omat pyykit myohemminkin.

  Olet taitava kirjoittaja. Kunpa paasisitte maalle, olisi hieno lukea niista kokemuksistanne!

  VastaaPoista
 3. Motivaatiota saa myös katselemalla niitä blogeja joissa kodit ovat tip top ja kaikki niin kaunista. Tekee mieli järjestää edes johonkin nurkkan hiukan silmäniloa.

  VastaaPoista
 4. Tupu, sun hyvänyön toivotus lämmitti mieltä vielä aamullakin luettuna.

  Eeva, kerro sitten, paljonko sait.

  Rva Reipas: Tuota nurkka-ajattelua minäkin olen viljellyt, kun koko koti on liian haasteellinen. Tämän hetken silmänilo on suuri valkoinen pöytälamppu keittiön ruokapöydän päädyssä. Illalla sytytettynä näyttää jopa tunnelmalliselta. Päivällä se on kokonsa takia vähän tiellä.

  VastaaPoista
 5. Toimii! Minäkin sain inspiraation viedä isukin pesemät pyykit ulos ja peräti laittaa koneellisen vielä pyörimään. Kiitos!

  VastaaPoista