perjantai 19. elokuuta 2011

Mielihyvämyymälässä

Kun koululaiset olivat häipyneet yhdeksään mennessä, jäimme Tirtetan kanssa ihmettelemään, mitä isin tilipäivänä voisi tehdä. Isi oli tullut yöllä kotiin ja nukkui hanakasti. Ei tarvinnut kahta kertaa houkutella Tirtettaa Kierrätyskeskusreissulle. Kävimme ensin Kampin Kelassa ja suunnistimme sieltä kävellen Kierrätyskeskukseen.

Jos muistan oikein, en ole koko kesänä ostanut kenellekään uusia kenkiä. Meidän reilun kolmen kympin ostoksiin mahtui tällä kertaa 10 paria kenkiä. Niistä kolmet oli poikien kaipaamia jalkapallokenkiä, yhdet kumisaappaat ja Tirtetan iloksi kolmet kauniit kengät. Punaiset nahkakävelykengät löytyivät ilmaistavaroiden puolelta, kun niissä oli pieni naarmu.
Mieltäni jäi askarruttamaan ilmaispuolelle jäänyt ämpäri, joka oli melkein täynnä kynttilänpätkiä... kynttilöidenvalu se nyt enää tästä huushollista puuttuisikin! Mutta silti.
Sain kaksi niin hienoa pussilakanaa 1e/kappale, että en varmaankaan malta leikata niitä matonkuteiksi. Ovat nimittäin niin napakkaa ja hyvälaatuista puuvillaa ja lähes käyttämättömät. Tirtetta sai yhden ihanan mekon 50 sentillä. Muutama nappi puuttuu, mutta se ei ole meille mikään ongelma. Paksuja froteisia kylpypyyhkeitä otin kolme, kun euro ei ole paha hinta niistäkään ja entisiä risoja voi laittaa lattialuutuiksi.
Tällä kertaa en pode huonoa omaatuntoa tuhlailusta, koska koen, että kymmenen kenkäparia, joiden kunnossa ei ole mitään huomautettavaa, on kohtuuhintaisia. Muita tavaroita voin pitää kaupanpäällisinä. Enkä edes maininnut puolta tusinaa teepaitoja, pöytäliinaa, pellava-astiapyyhkeitä ja Tirtetan euron maksanutta  uimapukua. Tulkoon nyt vielä mainituksi, että kaikki tavarat näyttävät siltä, että pääsevät käyttöön, eikä kaappien täytteeksi. Siitä kaappientäyttelyostamisesta yritän päästä nyt kokonaan eroon.
Tirtetta lähti pihalle ja sanoi.
- "Mä olen niin tyytyväinen, kun tein näin hyviä löytöjä sieltä Kierrätyskeskuksesta!" Omat kenkänsä hän löysi sieltä itse ja lisäksi löysi muutaman 50 senttiä maksaneen pienen lelun. Yhdet uudet kengät hän laittoi jalkaan ja muut kengät ja lelut kangaskassiin ja meni nyt pihalle odottelemaan kavereita, joille voi ostoksiaan esitellä. Onneksi Tirtetan kaveritkin arvostavat Kierrätyskeskuksen löytöjä, eivätkä ilmesty joka viikko pihalle uuden markettilelun kanssa.
Olen hyvin tyytyväinen, jos edes muutama lapsistani noteeraa muiden vanhat lelut, vaatteet ja kengät korkeammalle, kuin kaupasta ostetut. Elämä aikuisena on monin verroin rikkaampaa ja antoisampaa, jos saat hyvän mielen vähästä ja halpa-arvoisesta.

6 kommenttia:

 1. Kylläpä Tirtetta tekikin hyviä löytöjä ja sinä siinä sivussa...☺

  VastaaPoista
 2. mahtavaa!upeeta! iso perhe säästää tosi paljon ku löytää noita käytettyjä vaatteita yms.kannatan ehottomasti:)

  VastaaPoista
 3. WAu, mitä löytöjä!
  Niinhän se on niin monessa, että vähän on paljon ja pieni on suurta. Heikkona ollaan vahvoja jne.
  Voikaahan hyvin te kaikki ja iloa ja aurinkoa sekä Taivaan Isän siunaavien käsien suojaa yllenne!

  Toivottelee Tinttarus Riihipirtiltä. Bloggeri ei anna tänään kommentoida kuin anonyymisti. Hmh.

  VastaaPoista
 4. Mielihyvämyymälä, mikä osuva nimi kierkelle :)

  Käytte ilmeisesti siinä lönkalla? Toisinaan tulee minunkin siellä piipahdettua, mun vakiaarreaitta on Tikkurilan myymälä.

  Mahtavat ostokset teitte, eikä maksanu paljon!!

  VastaaPoista
 5. Hienoja, edullisia löytöjä! Paljon siinä säästää kun isoööe porukalle onnistuu sopivaa löytää. ja nyt on ollutkin kierrätyksessä aiak mukavan laatuista, hyvää tavaraa. Täällä poikkean aika usein katsomassa mitä on tullut.

  VastaaPoista
 6. Joo, Kikka, meiltä on sinne neljävuotiaankin kanssa kävellessä reilun kymmenen minuutin matka.Hietsun kirppikselle siitä sitten viisi minuuttia. Tavarataivaat naapurissa.

  VastaaPoista