maanantai 22. elokuuta 2011

Osallistuitko ravintolapäivään?

Eilen oli vietetty ravintolapäivää. Luin tapahtumasta tänään. Kun ei seuraa aikaansa, ei riittävästi lue lehtiä, seuraa uutisia, niin kaikki kiva menee sivu suun.
http://ravintolapaiva.com/
Jos asia on sinulle vieras, käy katsomassa, mistä on kyse.
19. marraskuuta tapahtuma järjestetään seuraavan kerran. Minulla heräsi ajatus: tarjolle pientä suomalaista syötävää. Metsämarjakaurasmoothie, riihiruisleipää,kananmunaa ja lohta, mustikkapiirakkaa kotitekoisella jäätelöllä, porkkanatuoremehua, kahvia.
Ruoholahdessa ei varmaan ollut liikaa ruokaa tarjolla, en ole kenenkään kuullut kertovan kokemuksistaan. Keskikaupungin kotiravintoloissa oli ollut huima suosio, tarjottavat olivat loppuneet kaikilta kesken päivän.
Idea on minusta nerokas ja selkeä kannanotto suomalaisen byrokratian jäykkyyteen pikkuruokaloiden perustamisessa.

7 kommenttia:

 1. Me osallistuttiin, tavallaan. Blogissani on juttu sitä. Jonot olivat ikävintä. Minullekin tuli mieleen että olis kiva osallistua, esim. kotiravintola tms... (meillehän mahtuu...)

  VastaaPoista
 2. Me osallistuttiin ystävän kanssa, käytiin Kampissa Eerikinkadulla SopivaShopissa syömässä tee-se-itse-cupcaket ja sitten Varsapuistossa Kruununhaassa ranskalaisilla crepeillä.

  Pidin tapahtumasta valtavasti, tärkeää oli myös yhdessäolo ja ennenkaikkea yhdessäolo, toki se ruokakin, mutta kuitenkin ennen kaikkea ihmisten kanssa hyväntuulisesti hengaileminen ja rupattelu. Minua jonotkaan eivät haitanneet ainakaan noissa kahdessa, missä käytiin. Toisessa oli järjestetty jonotusmusiikkia ja ihmiset seurustelivat hyvillä mielin.

  VastaaPoista
 3. Täällä meilläpäin oli:
  Törnävänsaaren Brunssi & Breakfast
  Tarjolla kaksi brunssimenua ja muuta tunnelmaan sopivaa ohjelmaa. Mm. Englantilaista aamiaista ja vastustamattomia jälkiruokia: raparperipiirakkaa ja mustikkajuustokakkua.
  Meillä oli vieraita silloin. Täytyy yrittää toiste!

  VastaaPoista
 4. Laitoin heti kalenteriin tuon marraskuun päivän. Nyt en osallistunut kun ei kaiketi lähellä ollut tarjoilua.

  VastaaPoista
 5. Iso juttu oli meijjänkin seudun sanomissa. Tälläsenä aikoinaan ravintola-alalle kouluttautuneena vaan ihmettelen, että ketään ei tunnu kiinnostavan kokkaajan hygieniapassit ym. kylmä- ja lämminsäilytysjutskat. Kuka kantaa vastuun mahd. ruokamyrkytyksistä?
  Jos verottaja tahtoo jopa kadunvarsilta kerätyistä pulloista osansa, niin miksei sitten pikkupisneksistä myös.
  Hauska ideahan tuommoiset pop-up ravintolat ovat, mutta tarkoituksensa sillä ravintoloiden perustamiseen liittyvällä byrokratiallakin on.

  VastaaPoista
 6. Selvästi täällä on vallalla ajatus, että "jos uskallat ostaa ruokaa kellarinluukusta, teet sen omalla vastuulla".

  Tosin täällä saa olla vähän varpaisillaan noiden luvankin saaneiden ruokapaikkojen suhteen. Eräs lähiseudun kebabpizzeria joutui meidän perheen tylyyn pannaan, kun odottelimme pizzatilaustamme mukaan vietäväksi ja pizzanpaistaja siinä taikinankieputtelun lomassa rapsutteli mustakarvaisia paikkojaan vähän sieltä sun täältä.

  VastaaPoista
 7. Myö ei keretty. Ystäväni piti kotikahvilaa täällä Kuopiossa, lisäksi oli yksi Italialaispaikka. Harmittaa vieläkin ettei päästy sinne ystävän luo. Hän on todella hyvä leipuri ja tekee syntisen hyviä leivonnaisia. Porukkaa oli riittänyt koko päiväksi =)

  VastaaPoista