maanantai 1. elokuuta 2011

Veljiä

Ihan äsken vasta huomasin, että meni se lemmekäs tekstari ("Ikävä jne") niin harakoille, kuin olla taitaa. Unohdin tyystin, että eihän se mies osaa vielä uudesta puhelimestaan kaivella viestejä esille. Kaiken lisäksi näyttää vahvasti siltä, että hänellä on pitänyt aika haipakkaa, kun ei ole soittanut kertaakaan tämän illan aikana. Jos päätepysäkeillä on viisikin minuuttia aikaa, saan noin kolme puhelua illassa ja asiat on kyllä niin tikusta tehtyjä. Voihan tietysti olla, että hän on jututtanut urakalla velipoikaansa, joka tänään kotiutui vaimonsa kanssa seitsemän kuukauden Tansanian-pestiltä. Jännityksellä ja mielenkiinnolla tietysti niitä kuulumisia odotellaan.
Kun miehen veli teki lähtöä Tansaniaan ennen vuodenvaihdetta, mainitsin, että olisi kiva lukea blogista matkan vaiheista. Tokihan kilttinä miehenä E. asiaan tarttuikin, mutta kovin jäi vaisuksi hänen kirjallinen antinsa Afrikan elämästä. Odottelin jännittävänkutkuttavia leijonakertomuksia yöllisine ampumavälikohtauksineen. Kun heti ensimmäisessä tekstissä saimme lukea, että vaimonsa oli laittanut ruuaksi pastaa ja lihapullia, tiesin, että ei näistä afrikkalaisia kyllä seitsemässä kuukaudessa tule millään. Tokihan nyt heidän arkensa hyvin teksteistä välittyi ja muutama kertomus safarireissustakin oli, mutta Sansibar oli kyllä taatusti romattisempi lomamatkakohde, kuin E. antoi tekstistä ymmärtää. He nimittäin tekivät pikaisen lomareissun Sansibarille ennen Suomeen tuloaan.
Toivotaan, että pääsevät Afrikkaan vielä toistekin, eivät ainakaan yhtään vaikuttaneet Suomeen ikävöivän.
...
Pikkuveli käväisi myöhäisen iltapäivän puolella, kun vaimonsa oli iltavuorossa ja vähän hailu olohan sitä on kotiinkaan ilman vaimoa lähteä. Kahvia hörpiskellessämme vanhin poikani totesi nukkuneensa viime yönä yhden tunnin.
No minäpä äitinä, vaikkakin täysi-ikäisen miehen äitinä, kysäisin, että "miksi nukuit tunnin?"
Pikkuveljeni vastasi kysymykseeni, kuin se olisi ollut ihan tyhmäkin kysymys, että "siksi se nukkui, kun sitä väsytti".
Nyt tiedän, miksi nuoret miehet saattavat nukkua yöllä:  koska heitä väsyttää.

Pikkuveli tuli taas ihan sopivaisesti, joskin minua silloin tällöin oikeasti hävettää aina tehdä hänelle toimeksiantoja. Hän kuitenkin ymmärtää, että ihan pakkotilanteista on kysymys, jos tarvitaan kolmen kuukauden sisällä viidennet kuulokkeet tai vuoden sisällä kolmatta tietokonetta.
Kuitenkin sen lapsen, joka koht´sillään aloittaa sen koulun, jossa leikataan ja kammataan ihmisten hiuksia  (en sitten millään opi muistamaan sen koulun nimeä), tietokone alkoi sammutella itseään ihan kiusaksi asti. Ja siinä määrin, ettei sen koneen kanssa voi tehdä enää yhtään mitään hyödyllistä tai ajankulullista.
Pikkuveli siis otti asian hoitaakseen, että "katsoo" uutta tahikka demokäytössä ollutta konetta tai muuten vain huoltoon päätynyttä uudenveroista.
Minulla on kaksi pikkuveljeä (siskoja ainoastaan sijaissiskoja; vanhempani olivat myös sijaisvanhempia)
mutta nuo kaksi loistoyksilöä vastaa kaikesta, mitä rakkaudelliseen veljeyteen kuuluu. Enkä nyt edes tarkoita luureja ja koneita, vaan myötäelämistä.

3 kommenttia:

 1. Niinpa, vasymyksen takiahan sita nukutaan ;D.

  Tuli mieleen, etta miten pitkia yöunia sina itse aina ehdit pitamaan?

  VastaaPoista
 2. Onni on...
  omistaa veljiä ja siskoja joilta saa pyytää palveluksia :) Kokemusta on, siskoista!

  VastaaPoista
 3. Tuula: "työtehoni" on suoraan verrannollinen nukkumisen määrään eli jos aion pysyä vauhdissa, 8-9 tuntia olisi hyvin. Jos yöuni jää vajaaksi tai muuten vain laiskottaa, nukun päiväunet.
  Vaaka-asento tarkoittaa minulle nukkumista, voin mennä pitkäkseni vain, jos voin myös nukkua...

  Katjusha: minua ihan hykerryttää, kuinka ihana kesä sinulla on ja mitä vielä onkaan edessä! Tervettä kasvamista vatsasi pienelle aarteelle.

  VastaaPoista