torstai 11. elokuuta 2011

Liian lyhyt ruokatunniksi

Jos ei yö miestä lauhduta, niin huomenna ajopäiväkirjojen laatija kuulee kunniansa. Mies soitti Ruskeasuon varikon kupeesta Mannerheimintieltä. Työlistaan oli merkitty siirtyminen hallilta Kamppiin ja ruokatunti: aikaa yhteensä vajaa tunti (taisi olla tarkalleen 58 minuuttia). Koska on jo näinkin myöhäinen ajankohta, ei niitä busseja ihan vilisemällä siitä ohi kulje, joilla Kamppiin pääsisi. Mies oli istunut 20 minuuttia pysäkin penkillä, vatsaa kurni ja ajoonlähtöön oli aikaa reilu 30 minuuttia.  Kyllä hän ajoissa ehtii Kamppiin vuoronsa vastaanottamaan, mutta ei puhettakaan, että olisi ehtinyt maan alle taukotilaan lämmittämään ruoka-annostaan. Sanoi nappaavansa, jos ehtii, Kampin Mc Donald´silta jotakin purtavaa, jos on valmiina.
Totesin mielessäni, että nälkäinen mies voi olla hyvin kiukkuinen. Asiaa olisi vähän edesauttanut, jos ruoka-annoksen lisäksi olisin laittanut mammanleipäviipaleet meetwurstin kanssa mukaan, mutta kun tänään on "vain" kahdeksan tunnin päivä, en niitä laittanut. Katsotaan, millä tuulella mies yhdeltä yöllä kömpii sänkyyn.
Taidan pedata varman päälle: teenkin ne mammanleipäviipaleet jääkaappiin valmiiksi, jos sattuu olemaan vielä nälkä, kun kotiutuu. Pitää vain laittaa iso lappu pöydälle, että "leivät isille jääkaapissa". Meidän jääkaapissahan ei ole valoa ja yöllä siellä on pilkkosen pimeä. Ja "isille" pitää kirjoittaa sen takia, että muuten isot koljatit pistelee ne ihan huvikseen.
...
Illalla olisi ollut halukkaita Melskan suihkuttajia puoli tusinaa. Lähes kinahan siitä asiasta nousi ja lapsi, jonka pesusta kinattiin, katseli ihmeissään silmät pyöreinä, mistä nämä nyt oikein metelöi. Luotettavin ehdolla olija oli kymmenvuotias poika, joka sai suihkutusluvan ja "Kaa" eli Kaisa sai luvan katsella, kun Melskaa suihkutettiin. Kaikki muut häädettiin pesuhuoneesta pois. Vaipan laitto ja pukeminen valtuutettiin yhdelle isoista tytöistä.
Arvatkaa vaan, kuinka paljon tällaisessa huushollissa mummo itse saa lasta syöttää, juottaa, pukea, pestä riisua tahikka nukuttaa? Hyvä, ettei lapsi kohta mummoa vierasta... ei sentään: iloinen kiljahdus "mummo!" kuuluu, kun mummo jostakin nurkan takaa ilmestyy.
Täällä on 13, 2-21-vuotiasta "lasta" hiirusen hiljaa. Taitaa äitimummokin leivät tehtyään käyttää tilaisuutta hyväkseen ja kiskaista peiton varpaista korviin asti.

1 kommentti:

  1. aivan ihana poppoo sulla.. luen blokiasi joka päivä ja joskus monesti päivässä.. tv kuuden aiti ps niin tuttua tuo kinailu ja varailu.. meillä varaavat.. esim. kuka saa hakea pienimmän päiväunilta kun herää ja sit ku pieni ääni kuuluu juostaan matot rullalle..

    VastaaPoista