lauantai 5. helmikuuta 2011

Jatkokertomuksesta "tämän perheen oudot ilot"

Joku päivä sitten neljävuotias oli ikionnellinen pelkästä tiedosta, että mummolassa saa syöttää juustonpaloja hiirille ja rotalle.
Perheen mamma hehkutti muutama tunti sitten edellisessä kirjoituksessaan, kuinka onnellinen hän onkaan siitä, että oli edellisenä yönä nukkunut kellon ympäri. (Nyt mamman ilo on kääntynyt siihen suuntaan, että kohta koittaa uusi yö..)
Saman perheen isä sai myös kokea suurta iloa muutama hetki sitten. Olihan hän virittäytynyt ihan mukavaan vapaapäivätunnelmaan, katsonut tv:stä yleisurheilua, (kai se sitä oli, mutta nythän on talvi?! Olikohan ne jotkut hallikisat?) saunonut itsensä läkähdyksiin ja juuri kaatanut itselleen kupillisen teetä karjalanpiirakoiden seuraksi, kun hänen puhelimensa soi.
Miehen suuri unelma toteutui: tarkastaja pyysi häntä ylitöihin koko yöksi. Sunnuntaita vasten yöllä ylityö tarkoittaa tällä kertaa hänen kohdallaan 300%:a palkkaa.
Mies ehti hyvin syödä iltapalansa, minä ehdin pakata eväät ja laittaa lompakkoon kahvirahaa ja varastimme jopa yhteisen kaksiminuuttisen, kun saatoin hänet metroasemalle ja itse hain maitoa kaupasta.
Totesimme, että suunnitelmiimme tuli nyt tällainen muutos, mutta kyllähän tämä menee entisiä muistellessa ja tulevista haaveillessa.
Kaupungilla on tänä iltana ja yönä jos vaikka mitä väenkokousta, on jääkiekkomatsia ja konserttia, mutta mukavasti pysyy kuljettaja hereillä, kun houkuttelee matkustajiaan maksamaan matkansa. Edellisenä yönä, kun miehellä oli yliyön ajoa viikonloppuna, hän sai limsat niskaansa suivaantuneelta matkustajalta, joka oli haluton maksamaan matkaansa. 
Ehkä ilo tulevan yön tienesteistä tulee vasta sitten tilinauhassa.

4 kommenttia:

  1. Voi oli pakko heti tulla lukemaan kun luin uutisista että bussinkuljettaja oli pahoinpidelty tajuttomaksi. Oliko niin että tämä tapahtui juuri ennen kuin miehesi otti ajovuoron ?

    Toiovottavasti tällä pahoipidellyllä nyt kaikki olisi hyvin ja häb selviytyisi. On nuo nuoret raakalaisia, onneksi Poliisi sai heidät kiinni!!

    VastaaPoista
  2. Minulle ei tule sanomalehteä, olen kuitenkin ruvennut seurailemaan pääkaupunkiseudun bussinkuljettaja-uutisia paljon parjaamieni iltalehtien uutisoinnista, netissä.
    Nythän on "tuttumies" siellä hankkimassa leipää perheelleen. :)

    VastaaPoista
  3. Onneksi mies oli saanut rentoutua ennen yötyötä. Minäkin teen yötyötä ja olen yksikössäni yksin. Yhtään ei pelota se, että joku asiakkaista saa esim. sydänkohtauksen vaan se, että uhka tulee ulkoa jonkun pyrkiessä vaikka sisälle.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa:)

    VastaaPoista
  4. Maiju: Vähän sekavin tuntein mies aamulla töistä kotiutui.
    Onneksi tekijät saatiin kiinni. Kuljettajan tilanteesta emme tiedä muuta, kuin mitä uutiset kertoo.


    Kiitos myötätunnosta, luen kommenttinne miehelleni, kun hän herää!

    VastaaPoista