perjantai 18. helmikuuta 2011

Sairastupa auki edelleen

Äkillisestä mielijohteesta ilmottauduin kuun lopulla pidettävään hygieniapassikokeeseen. Koe pidetään Kaapelitehtaalla, tuossa kivenheiton päässä. Ajattelin, että ei ainakaan ole mitään haittaa, vaikka asia on hoidettuna. Kun joskus on edessä työpaikan katselu, hygieniapassi antaa paljon lisää vaihtoehtoja.

Kävin pitkästä aikaa tien toisella puolella Citymarketissa. Kutojatytölle tuli luvattua hiitoloman iloiksi lankoja ja niitä hän nyt saikin. Apteekista tarvittiin lääketäydennystä sairastuvalle. Tautien kirjo on saanut uusia sävyjä. Oireita löytyy nyt ihan laidasta laitaan. (Tarkemmin erittelemättä.)
Terveeksi tulleet lapset tunnistaa siitä, että aletaan mölytä, liikkua ja kiusata taukoamatta muita. Ne, jotka ovat sairaita, etupäässä nukkuvat.

Maatalouskoululainen kotiutui kahden viikon kouluilun jälkeen. Kertoi, että suloistakin suloisimmat sonnikaksospojat, Ike ja Ile, ovat myytävänä. On se hyvä, että asutaan vielä kerrostalossa, muuten olisi suuri kiusaus tarjota pojille koti.
Maatalouskoululainen tuossa pohti, pitäiskö mennä heti autokouluun, kun ikää tulee riittävästi. Sananikkari  neljäsluokkalainen lohkaisi:
- "Hanki uus mies, et pääset autokouluun."
Mahtoi tarkoittaa rikkaan miehen ottamista, mutta kun ei ole vielä sitä vanhaakaan miestä.

Täällä nukkuu sairasta väkeä vähän joka nurkassa. Terästäytyminen töiden suhteen on minulla nyt edessä, apuvoimia ei näytä olevan tarjolla.

4 kommenttia:

  1. Hygieniapassi on hyvä kyllä! Onkohan sulla siihen sitä opiskelumatskua? Osa niistä kysymyksistähän on ihan maalaisjärjellä vastattavissa, mut ainakin mulle osa bakteerijutuista uutta.

    VastaaPoista
  2. Yksi tytöistäni ilmottautui jo aikaisemmin samaan kokeeseen ja tilasi kokeen järjestäjältä "Elintarvikehygienian perusteet" -vihkosen. Katselin sen läpi ja totesin, että säilytyslämpötiloja sun muita bakteerijuttuja täytyy vielä painaa mieleen. Harjoituskoekin näytti ihan mukavalta. Meillä on pieni skaba, kumpi saa paremmat pisteet kokeesta, äiti vai tytär.

    VastaaPoista
  3. Joo, olisin tarjonnut samaa nivaskaa täältä lainaksi myös :)

    VastaaPoista