torstai 3. helmikuuta 2011

Tyttöjen juttuja

Tirtetta ja eskarityttö pääsivät isosiskon huoneeseen niin sanottuun "tyttökerhoon". Se tarkoittaa kampausten tekemistä, meikkaamista ja sisko etsii varastoistaan jos vaikka minkälaista hilpatinta tyttöjen kaulaan ja ranteisiin.
Tirtetalla on huulissaan punamultamaalin väristä huulipunaa aika ronskisti. Lukiolaisveli tuli häntä eteisessä vastaan ja älähti:
- "Mitä mönjää sulla on huulissa?! Mitä toi oikein on?"
- "Tää on huulipunaa."
- "Hyi olkoon! Oot sä ihan pelle!"
Veljen kommentit ei paljoa Tirtettaa hetkauta, hän jatkaa liihotteluaan huoneesta toiseen ja puhuu jotakin englannilta kuulostavaa hienostelukieltä.
Eskarisiskon tyttökerho liikkuu ihan toisissa sfääreissä. Hän laukkaa huoneesta toiseen kuin ratsuhevonen. Koruarsenaali on selvästikin jotakin hevostarviketta.
Isosisko järjestää silloin tällöin pikkutyttöjen iloksi milloin leffailtaa, milloin kampaamoleikkiä. Joskus hän ostaa omilla tienesteillään herkkuja pienille: sipsiä, karkkia ja viimeksi tänään harvinaisia herkkuruokia Lidlistä.
Tirtetta puolestaan "nukuttaa" illalla isosiskon: peittelee, antaa korvatulppia ja silmälappua ja toivottelee suloisella äänellä:
-"Nuku hyvin, kauniita unia."
Tirtetalla on jo kaksi isosiskoa "maailmalla". Aikanaan hekin olivat vuorollaan hänelle kaikki kaikessa. Nyt on 19-vuotiaan siskon vuoro tarjota elämyksiä ja kokemuksia.
"Tyttökerho-leikki" on hyvin  tärkeä pikkutytöille. Äiti voi vain arvailla, kuinka tärkeä. Itselläni on kaksi pikkuveljeä. Huippuja.

1 kommentti:

  1. Ihania lapsia sinulla!!!!!! Voi kertakaikkiaan!
    Minä puhelin pikkutyttönä englannilta kuulostavaa hienostelukieltä, tulipa hyvä muisto mieleen...

    VastaaPoista