sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Uusi kieli ja prinsessan haju

Isi on nyt tällä lomallaan innostunut raijjaamaan lapsiaan uimahalliin. Vuosaaressa on kuuleman mukaan oikein kiva uida.
Minä yritän lähtiessä syöttää ipanat nyt jotenkin sillä tavalla, että pysyisivät  edes hengissä kotiin asti. Isillä kun on taipumus joskus panna överiksi noiden reissujen keston kanssa. Kesäaikaan ulkouimareissulle niille pitää aina antaa kotiintuloaika, muuten lapset palaa auringossa karrelle. Kyllä ne nahkaansa voitelevat, mutta kyllä kahdeksan tunnin rantareissu on kalvakoille suomilapsille liikaa.
No nyt sitten syötin lapsia ja mies pakkasi vaivihkaa vielä ruispaloja ja vesipulloja uimapussiinsa.
Rahaakin olin antavinani tarpeeksi mukaan. Sitten tulee viesti puhelimeeni: "rahat on loppu, ei saada enää  metrolippua kotimatkalle."
Soitan isille, että jos nyt ei ole vielä itse oivaltanut, on vain yksi ratkaisu hoitaa asia: antaa lapsen matkustaa ilman lippua ja jos lipuntarkastajat tulee, vastaanottaa kiltisti 80:n euron sakkomaksu.  No olivat huomanneet itsekin, että muuta mahdollisuutta ei ollut.
Eskarilainen kertoi innoissaan uimahallista kotiuduttuaan,että "osaa uida vain koiraa, ei vielä ihmistä."

Tirtetta söi tuossa äsken isin kanssa pakastettuja marja-aronioita. Kesken syömisen Tirtetta kysyi isiltä:
- "Isi, mitä kieltä mä äsken puhuin?"
- "Enpä huomannut" isi vastaa.
- "Se oli mäcdonaldsii."

Kun isi käy sänkyyn pötkölleen, sinne kulkeutuu aina sekalainen joukko lapsiakin. Ensimmäisenä sinne "möhimään" ehti Tirtetta. Tehdään peitosta pesä ja tyynyistä katto ja haudataan isi pesän sisälle. Välillä isin maha on pomppulinna ja jos hyppää sängyn päätylaudalta isin massun päälle, huudetaan "syvyyspommi!"
Äsken Tirtetta nöpötti flanellisessa yöpuvussaan isin kainalossa. Isi nuuhki Tirtettaa ja kysyi:
- "Mille ihanalle sinä tuoksut?"
- "Se on prinsessan hajuu."

(Isi oli kysynyt uimavalvojalta, kuinka se pikkutyttö oli selvinnyt, joka edellisellä kerralla löytyi pohjasta. Uimavalvoja tiesi kertoa, että tyttö
oli ollut jonkun aikaa sairaalassa ja selvinnyt ilman aivovaurioita. Kiitos Taivaan Isälle!)

3 kommenttia:

  1. Onko teiltäkin (kuten usein minulta) unohtunut se, että metrolipun voi ostaa kännykällä? Helpottaa elämää kummasti :) Viesti A1 numeroon 16355. Muistaakseni.

    Onneksi uimarityttö selvisi. Olen miettinyt tapahtunutta. Kuten myös niitä neljää lasta, jotka ovat hukkuneet tällä viikolla.

    VastaaPoista
  2. Meillä tytöt hinkuu uimahalliin joskus siellä kävimme kerran viikossa pulikoimassa. Laiskuus iskenyt.
    Oi, teillä oikein prinsessan tuoksua...

    Kyselit niitä maissi-ruokia. Näin äkkiseltään tulee mieleeni maissi-kanajauhelihapihvit joita tein 21.1.2011 ja hyviä oli. Koitan tässä valmistaa taas jonain kertana jotakin...herkkua, kun mieleen juolahtaa hyvä resepti.

    VastaaPoista
  3. Tiitu: Oli tosiaan unohtunut, vaikka vielä lauantaina katselin metroaseman mainostaulusta, että pitäis tuo kännykkälippunumero tallentaa puhelimeen... nyt sen teen miehelle ja minulle.

    Tupu: Meidän S-marketissa näkyy vielä olevan jatkuvasti tarjolla kanajauhelihaa, mutten oikein ole osannut sitä ostaa. Tuo ohje täytyy testata arkiaamun pienemmällä porukalla.

    Kiitos, Tiitu ja Tupu!

    VastaaPoista