tiistai 19. huhtikuuta 2011

Massu täyteen lihapullia

Sirkun pyykkiblogista, päivää! Sivumennen sanoen, olen tänään saanut pestyä kuusi koneellista pyykkiä, läjät ovat vähän huvenneet, mutta toisesta päästä tulee lisää pestävää, kun vähän kopan pohja alkaa häämöttää. Lakanoitakin uskaltaa pikkuhiljaa ruveta vaihtelemaan. Se(kin) homma on sellainen erityisjärjestely, koska ei onnistu käytännössä neljäntoista sängyn lakanoiden vaihto yhtenä päivänä. Sitten haavetulevaisuudenmummolassa, jos aikoo pitää majoitustoimintaa, on kyllä pienimuotoinen pesula ehdoton hankinta. Kaksi pyykkikonetta kun ei olisi meidänkään huushollissa yhtään liioittelua. (Jos televisioita on neljä, miksei pyykkikoneita voisi olla kaksi? Kyllä tietysti voisikin, mutta vaatisi putkimiestä asialle, jos edes kerrostalon putkiin sellainen liitäntä onnistuisi.) En kurkota kuuseen enempää, kunhan ehdin setviä yhdenkin koneen pyykit.

Aamulla kipitin S-markettiin tarjousjauhelihan toivossa. Tarjousta ei ollut, mutta priimalaatuisesta Snellmannin jauhelihasta saatiin lihapullia. Reilusta kolmesta kilosta lihaa äsken pullia kieputin, oli niitä niin monta viikkoa jo haaveiltukin. Kolme kiloa riittää ilta-aterialle, eikä tarvitse asettaa mitään pulla per nuppi-rajoituksia, vaan kaikki saavat syödä niin monta, kuin huvittaa. Näillä näkymin ruokailijoiden lukumäärä jää viiteentoista tällä kertaa.

Ekaluokkalainen poika on taas kunnostautunut koulussa tyttöjenkiusaamisen saralla. Eilen hän keksi kiireessä lähteä kouluun eskarisiskon punaisissa tuulipuvunhousuissa. No, koulussapa oli yksi mieluisa tyttö naureskellut, että "onpa sulla pinkeet housut." Ekaluokkalainen oli siitä heittänyt takaisin, että "sinä olet tyhmä." Tämä tyttö oli sitten mennyt kertomaan opettajalle, että "M haukkuu minua tyhmäksi." Ekaluokkalainen oli jatkanut tunnilla häiriköintiä, saadakseen tytön huomion taas itseensä: oli kolistellut pulpettiaan ärsyttävästi tytön lähellä. Tyttö ei ollut siitä ollenkaan mielissään, vaan teki valituksen opettajalle. Lisäksi tyttö oli ruokalassa "tökkinyt" poikaa.
Opettajaparka oli ottanut pariskunnan puhutteluun ja pyysi minua vielä ottamaan asian puheeksi kotona. Ekaluokkalaisen opettajan kanssa meillä on oikein herkullisen sujuvaa yhteistyötä, koska pojan tempaukset ovat useimmiten meistä aikuisista ihan hupaisia, mutta luokan yleisen työrauhan takia pitää pienet kurittomuudet kitkeä heti alkuunsa.

Söin äsken itseni niin tainnoksiin, ettei meinaa edes otsikko syntyä. Mies nukahti lihapullat syötyään.
Mitähän niissä oikein oli?

9 kommenttia:

  1. Ja minä joudun tekemään itse lihapullani vai? Säästä/osta pikkusen miullekin lihaa!

    VastaaPoista
  2. Miä ostan sulle lihaköntin, niin saat ite tehhä pullas. On kohta syöty tämänpäiväset.
    Isiltä terveisii.

    VastaaPoista
  3. Meilläkin tehtiin ja syötiin lihapullia ja pottumuusia. Niin namnam. :)

    VastaaPoista
  4. Lihapullia ei ole ollut meillä pitkään aikaan. Nyt on menossa sellainen murekekausi. Likapyykkikopan pohjan pilkahdus on kovin hetkittäistä, kestäisi nyt joskus edes vuorokauden!

    VastaaPoista
  5. Millaisia lihapullia sä teet? Mä itse tykkään jopa omistani, mutta lapset ei tykkää :(

    Minkä kokoinen koti teillä muuten on? Ja miten lapset sijoitettu huoneisiin? Olen ihan puhtaasti vaan utelias. :)
    Muistan kun joku aika sitten juttelin esikon luokkakaverin kanssa, joka luetteli pikkuhiljaa sisaruksiaan, joita oli sitten 10. ELi 11 lasta yhteensä. Poika sanoi että 4 isointa nukkuu samassa huoneessa ja 7 pienintä samassa. Kunpa pääsisin näkemään ne huoneet...

    VastaaPoista
  6. Tiitu, kiva kun kyselet, ei se ole edes uteliaisuutta, puhdasta tiedonjanoa.

    Lihapullat teen milloin mitenkin.
    Nyt oli kermaa: loraus ison kupin pohjalle ja kippaus kaurahiutaleita päälle, kolme munaa ja X-tra grillimaustetta 1 pussi + 1tl suolaa. Monipippurimyllystä muutama pyöräytys ja hupsaus valkopippuria.(Ja ne 3 kiloa naudan paistijauhelihaa) Koska meillä kukaan ei tykkää sipulista, en sitä laita, harvoin käytän valkosipulia jossakin muodossa johonkin.
    Kädellä aineet sekaisin,jos on yleiskone, saattaisi tehdä hyvän taikinan.
    Paistoin voissa paistinpannulla.
    Knorrin ruskeakastike ohjeen mukaan ja loraus kermaa ja osa lihapullista kastikkeeseen. (Jotkut tykkää syödä pullat pullina.)

    Meillä on 105 neliötä kaupungin vuokra-asuntoa kerrostalon toisessa kerroksessa. Alakerrassa on onneksi arkisin toiminnassa oleva päiväkoti, koska kukaan ei kestäisi asua meidän alakerrassa. Olemme asuneet tässä metroaseman kupeessa yli 16 vuotta hyvin tyytyväisenä. Parveke on 18 neliötä ja on käytännössä kesäolohuone. (Nytkin siellä on rähjä nahkasohva.)
    Meillä on neljä makuuhuonetta ja suurimmassa nukkuu viisi lasta. Olohuoneessa meidän lisäksi nukkuu kerrossängyssä 6- ja 8-vuotiaat.
    Vanhimmalla pojalla on oma pikkuruinen huone, seuraavassa yhtä pienessä huoneessa kerrossängyssä kaksi isoa poikakoljattia.
    Kahdella isolla tytöllä on hallussaan viimeinen makuuhuone.
    Huoneet ja nukkumapaikat jaetaan sen mukaan, miten kukin tulee toimeen kenenkin kanssa.
    (Vanhin poika tulisi toimeen vaikka 4v siskon kanssa samassa huoneessa, mutta vanhimman etuoikeudella saa nauttia/kärsiä omasta huoneesta niin kauan, kuin vielä viihtyy kotona asumassa.)
    Lisäksi lähes kaikki harrastavat viikonloppuisin yökyläilyä sisarusten huoneisiin tai olohuoneen
    sohvalle.

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa oikeastaan aika ihanalta. Antaa ajattelemisen aihetta tässä "tavallisessa" ajattelutavassa eli kun on kolme lasta niin tarvitaan vähintään neljä makkaria. Nolottaa! Eilen aloin ajattelemaan et meidän makkarin vois laittaa muuhun käyttöön kuin missä se nyt on. Minä nukun siellä ja junnu kömpii yöllä viereen. mies ei enää osaa nukkua muualla kuin sohvalla :(. ELi jospa muuttaisin nuorimpien huoneen lattialle patjalle nukkumaan...

    VastaaPoista
  8. Kuule: kun meidän edellinen sänky romahti joku vuosi sitten, kun yksi pojista hyppäsi voltilla siihen, nukuimme miehen kanssa joustinpatjoilla olohuoneen lattialla varmaan vuoden päivät. Lattialla on kiva nukkua, kun ei tarvitse jännittää, romahtaako sängyn pohja. Siis nukuttaa tosi hyvin!

    VastaaPoista
  9. ihanaa tunnelmaa teidän kodissanne,ja sanoisinko,että ootte todella onnellisia:)
    meitä on 11 henkeä 114.n neliön talossa ja vielä on tilaa,lapsia saa syntyä jos luoja suo:)
    monellehan se on kauhistus,keskellä kirkonkylää,kaiken kansan nähtävillä:)siis tää meidän asuminen ;)

    VastaaPoista