torstai 7. marraskuuta 2013

Hierojaopiskelijan kuulumisia

Tänään oli se opiskelijoiden jännittävä päivä, jolloin teimme toisillemme ensimmäisen kerran kokovartalohieronnan. Aikaa oli 1h 30min ja tarkoituksena oli seurata omaa ajankäyttöä hieronnassa.
Aikaa oli käytettävissä
- alarajat takaa + pakarat, yht. 25min
- selkä 25 min
- alaraajat edestä 20 min
- yläraajat 2x 10 min.
Koska aikaa on noin vähän käytettävissä, ei keskitytä ongelmakohtiin, vaan hieronta on rauhallisilla, laajoilla otteilla tehtävää, kokonaisvaltaisesti rentouttavaa hierontaa.

Puolitoista tuntia hujahtaa todella nopeasti, kun on paljon tehtävää. Lisäksi parini kanssa oli mukava jutella hieronnan aikana.
Koska minulle ei suonikohjujen takia voi tehdä alaraajahierontaa, olin puolet kouluajasta "vapaa". Katselin, kun muutama jouluna valmistuva hieroja teki töitä.
Vajaaksi tunniksi pyysin päästä katseluoppilaaksi koulullamme töitä tekevän koulutetun hierojan asiakashierontaan. Kyseinen hieroja on myös fysioterapeutti. Hänelle tuli asiakkaaksi koulun entinen oppilas, nykyinen hierojayrittäjä, jolla ei ollut mitään sitä vastaan, että katselen hierontaa sivusta.
Sain niin arvokkaat ja harvinaiset opit, kun hieroja kertoi koko ajan, mitä tekee ja miksi. Oli todella mielenkiintoista katsella ammattilaisen otteita ja työskentelytapaa ja tehdä tietysti vertailuja omiin otteisiinsa.

Koulupäivän päälle tein vielä tunnin asiakashieronnan vakioasiakkaalleni. Näköjään myös opiskelijan mieltä lämmittää, kun asiakkaan vaivoihin on tullut hieronnan myötä helpotusta.

Seuraavaan tenttiin on tasan 20 päivää aikaa. Siitä tentistä onkin sitten leikki kaukana. Edellisen tentin sisällön lisäksi on joukko uusia lihaksia osattava, lisäksi niveltoimintoja ja diagnooseja. Haiskahtaa vähän siltä, että soveltavia kysymyksiä on paljon luvassa.
Tärppikysymysarvaukseni numero yksi: "Luettele kaikki lapaluiden toimintaan osallistuvat lihakset, nimeä ne kuvaan ja ilmoita lähtö- ja kiinnittymiskohdat sekä tehtävät."
Arvaatteko jo tulevien iltojen iltalukemiseni?

3 kommenttia:

 1. Koskas rupeat ottamaan lisää asiakkaita :)

  Kaima

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koululla vasta tentin jälkeen.
   Omia asiakkaita heti kun "firma " on pystyssä.

   Poista
 2. olispa kiva olla asiakkaasi :)

  VastaaPoista