torstai 2. helmikuuta 2012

Kulkutaudit kulkeneet meille

Koska nyt selvästi näyttää siltä, että sairastupatouhuksi on täällä elämä mennyt, niin parasta suoralta kädeltä jättää kaikki kunnianhimoiset työtavoitteet tältä päivältä.
Pärskäävää poikaa olen koko aamun muistuttanut, että köhiä voi oman paidan kauluksesta sisään, jos ei ehdi nenäliinalle asti.
Äidin koneen äärellä kun lähestulkoon on jo haukottelukin kiellettyä. Saan hirmuiset "skitsot", jos löydän näytöltä kuivuneita pärskeentippoja. Sen lisäksi niuhotan niin paljon, että kädet pestään ennen ja mielellään jälkeenkin koneellakäynnin. Tietokoneen näppäimistö kun on oikea bakteeripesä, vaikka sitä säännöllisesti puhdistaisikin.

Vanhin tytär hoksasi aamulla kaljanruvat, (ihan ehta savolainen sana) kun pullotin kotikaljaa. Tytär esitti kauniin pyynnön mallasleivistä. En olekaan niitä pitkään aikaan tehnyt, niin tällaiseen kotona pesimiseen sellainen nopea ja helppo leipä sopii hyvin mielen piristykseksi.

Mies istuu tänään taas koulunpenkillä. "Direktiivi-koulutuksesta" puhuvat. Jotta kuljettajalla pysyy linja-autokortti voimassa, täytyy suorittaa tietyt lisäkoulutukset. Eilen etsin monen vuoden papereista oikein urakalla edellisten koulutusten todistuksia. Ihmeekseni kaikki löytyi. Mies itse ei edes tiennyt, että ne voisivat olla tallessa.

Kuumeinen Tirtetta sanoo, että "äiti ei ole koskaan tehnyt piirakkaa, jossa olisi mansikkaa". Jospa mallasleivän lisäksi tekisimme vaikka pellillisen marjapiirakkaa mansikoista ja vähän muistakin marjoista.

4 kommenttia:

 1. Leipomispäivä sairastelupäivän ohella voi kummasti piristää mieltä - ainakin sairailta... ja ne tuoksut jos parantavatkin...

  VastaaPoista
 2. Sämpylöitä kaljamäskistä, nam! Meillä pakastan tuon mössön, ellen heti ehdi leipomuksiin käyttää. On se vaan niin hyvää ainesta. Toivottavasti äiti pysyy terveenä, että jaksaa pientä väkeä helliä!

  VastaaPoista
 3. Meillä leivottiin tänään "vain" sämpylöitä. Vielä pitänee tehdä mutakakku jotta saan hävitettyä lounaaksi paistetun kalan tuoksun ennen kuin mies saapuu kotiin. Tuo onneton kun on allerginen kalalle.
  Mallasleipä on ihan älyttömän hyvää.

  Kuopuksella on ollut joku ihmeellinen yskätauti jo muutaman viikon, ei nosta kuumetta, ei edes lämpöä, mutta öisin yskisi ilman lääkettä keuhkonsa pihalle. Lääkärissäkin jo käytettiin ja terveeksi todettiin. Paranemista sinne teidänkin porukalle.

  VastaaPoista
 4. Noin nuo meidänkin miehet pärski, tietokonelle suoraan. Otin oikean Justiinan komennon, että nenäliinat käteen kun tulee "aivastuskohtaus" ja kuljin desifiointirätin kanssa koko ajan näppäimistöjä ja ovien kahvoja pyyhkimässä.

  Mukavaa leivontahetkeä :)

  VastaaPoista