maanantai 27. helmikuuta 2012

Arkinainen

Loma-ajat ja viikonloput eivät ole ollenkaan minua varten. Minulle ja tälle huushollille olisi parempi, jos "olis arki ikuinen". Arkiaamuna on helpompi herätä, eikä raihnaisuudesta ole juuri tietoakaan ja arkiaamun ensimmäisenä tuntina saan enemmän valmista aikaiseksi kuin yhtenä lomapäivän puolikkaana.
Viikko alkaa hyvin, kun näkee tirrisilmäisen lapsenlapsensa. Pappakin on selvästi paremmin aikaan ja paikkaan orientoitunut, kun Melska on "kehittänyt motorisia taitoja" ja saanut Papan luvalla hyppiä sängyllä. Papan valvonnassa sai hyppiä niin kauan, että Melska totesi lopuksi "en jaksa enää hyppiä". Sitten "lääkäritäti" on katsonut Papan korvat ja nyt Papalle syötetään leikkiruokia.

Tämä viikko on jännittävä siltä osin, että neljä lapsista tekee yhteishaussa opiskelupaikkahakemusta ensi syksylle. Patistelin kesällä armeijaan menijääkin tekemään ihan perusteellisen kouluhakemuksen, koska hyvän opiskelupaikan tärpätessä voi aina suunnitelmia muuttaa tai jättää opiskelupaikan varatuksi. Hyvin mielenkiintoisia suunnitelmia nuorilla on. Itse joutuvat kuitenkin päättämään, minkä oppilaitoksen asettavat ensimmäiselle sijalle hekemuksessaan.

Minulla on hyvin intohimoinen suunnitelma laittaa olohuoneesta ensin puhtaat pyykit pois ja vasta sitten kipittää pesutupaan pesemään uutta tilalle. Tällä viikolla pitäisi uuden pesukoneen tulla, joten pesen pesutuvassa vain kaikkein kiireellisimmät pyykit.
Oikeastaan kiinalainen pyykkikone täytti tehtävänsä kiitettävästi. Monet pesukonevalmistajat lupaavat koneelleen 5-6:n vuoden ikää, kun perheissä keskimäärin pestään 150 koneellista vuodessa. Siihen nähden yhdeksässä kuukaudessa kieputetut liki 2000 pesukertaa on hyvä tulos.

Television katselu on jäänyt minulla nyt vähemmälle, kun "Pienten perhe" ja "Uusi elämä maalla" ovat tauolla. 19-lapsisen Duggarin perheen elämää seuraava tv-sarja käynnistyi Amerikassa TLC:n tuottamana jo kuudentena tuotantokautena. Laitoin parille suomalaiselle tv-kanavalle kyselyä, onko heillä suunnitelmissa tuoda sarjaa Suomeen. Asiaa kuulema selvitellään.
Talouskoululaislapsi löysi onneksi You Tubesta aikaisempien tuotantokausien jaksoja. Nyt olenkin sitten jäänyt koukkuun niiden katseluun aina silloin, kun talo hiljenee ja pimenee. Toki nukkuminen menee etusijalle, mutta jos ei nukuta, on hurjan rentouttavaa katsella muiden kotihulinoita. Todellisuutta ja omia pyykkikasojansa ei pääse pakoon, mutta 19-lapsisen perheen elämä antaa vähän suhteellisuudentajua.

9 kommenttia:

 1. Minullakin on ollut monta kertaa mielessä laittaa jollekin tv-kanavalle kysely, olisko mahdollista saada Duggarin perheen elämästä kertova sarja Suomenkin televisioon. Kiitos sinulle, kun olet viestiä laittanut! Minulla se on jäänyt pelkäksi aikomukseksi.

  Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun jotakin tänne kommentoin. Tykkään tavastasi kirjoittaa ja siitä, että löydät ihanan positiivisen katsantokannan tavallisiin arkisiin asioihin. Voimia ja iloa tähän uuteen, alkavaan viikkoon. Toivottavasti uusi pyykkikone kotiutuu teille nopsaan!

  t. äiti Pohjanmaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinusta näin kommentin kautta.
   Kaikkea hyvää elämääsi.

   Poista
 2. Blogiasi on kiva lukea. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Näyttäisi siltä, että usein suurperheiden taustalla on uskonnollinen vakaumus. Täällä Saksassa oli jokunen vuosi sitten yksi 18-lapsinen babtistiperhe otsikoissa. Sellainen perhe herättää heti mielenkiinnon maassa, jossa ei ole lestadiolaisuuden kaltaista liikettä ja jossa tyypillisin perhe on yksilapsinen. Lisäksi tavallisemmat saksalaisittain suurperheet (eli 3-5 lasta) ovat usein hartaita katolisia. Minäkin lapsineni, joita on kuitenkin vain kolme kappaletta, saan ihmisten päät kadulla kääntymään. Onnea teidän lasten opiskelupaikkojen valintaan ja hakuun! Se on yksi näistä elämän suurista ratkaisuista!

  tv Leena

  VastaaPoista
 4. Hyvä muistaa, että suurperheenkin pyykinpesu on suhteellista... :) Minä täällä rukoilen, jos tosiaan tällä viikolla saatais oma pesukone käyttöön, alkaa itsepesulassa käynti käymään kalliiksi (ja vie aikaa!), kun meillä kuitenkin on oma pesukone päärakennuksessa seisomassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän taloyhtiön pesutuvassa yhden koneellisen pesu maksaa 3 euroa. Aika kitsaasti olen niihin koneisiin pyykkiä viemässä.
   Sennie, sun blogi on parasta, mitä olen pitkään aikaan lukenut.
   Nähdään ja kuullaan.

   Poista
 5. On siinä koneella hommia, 9 kuukaudessa 2000 koneellista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se käytännössä saikin laulaa aamuvarhaisesta taloyhtiön "hiljaisuusvihellykseen" asti.
   Eilen Pikkuveljen kanssa pohdimme, että täytyy selvittää putkimieheltä, onnistuisiko liitäntään kahden koneen kytkeminen.
   Sekin on ihan jostakin utopiasta temmattu juttu, että "kuuden kilon koneessa" voit pestä kuusi kiloa kuivaa pyykkiä. Neljä kiloa lakanoita kuuden kilon koneelle on jo aika pauketta.
   Lattiaan pultatut teollisuuskoneet ovat luku erikseen. Ne jaksavat vääntää luukkua myöten ahdetun pyykkimäärän valittamatta.

   Poista
 6. Pesukoneen hajoaminen perheessä on sitte vihoviimisintä hommaa..päivääkään ku ei pärjää ilman..
  Suomessakin niitä suurperheitä on paljon,vaan vähän niistä puhutaan,missään...Ihailen tapaasi käsitellä asioita,sulla on "rotia"hommissa!
  Toivotaan,että lapsesi saavat haluamansa opiskelu-paikan!

  VastaaPoista