maanantai 13. helmikuuta 2012

Olenko minä suulas vai veli kiireinen?

Kuopion veli soitti aamulla niin varhain, että minulla oli menossa vasta toinen kahvimukillinen ja pyyheliinakin oli vielä päässäni suihkun jäljiltä. Tokihan nyt veljen kanssa voi puhua puhelimessa pyyheliina päässä, mutta harvemmin rupattelemme aamuhämärissä. Oikeastaan rupattelemme puhelimessa todella harvoin, eli vain silloin, kun on oikeaa asiaa.
Nyt oli oikeaa asiaa, kun veli oli menossa tänään mummolaan ja meidän piti pitää palaveria metsänhoidollisista asioista.
Asiat tuli selväksi ja minunkin piti jatkaa koulukkaiden toimittamista koulutielle, mutta veljellä oli kiire päästä aloittamaan siivoustyömaallaan, jotta pääsi sen homman jälkeen lähtemään mummolaan.
Kun naisihmiset suunnittelee puhelun lopettamista, pohditaan ensin juurta jaksaen, olisiko mahdollisesti vielä jokin asia, mikä oli unohtunut mainita. Kun velipojan kanssa lopettelee puhelua, kuuluu toisesta päästä: "nyt täytyy ruveta siivoomaan, jotta piäsen lähtemää sinne mummolaan". Naps. Ja siskolta jää suu auki, kun "jotakin vielä tuli mieleen".

Iltapäivällä veli soittaa mummolasta kahvikupillisen ääreltä ja tilanne kuulosti juuri sopivan leppoisalta rupatella ihan rauhassa Kuopion kuulumiset, mummolan kuulumiset ja metsäasiat. Eipä aikaakaan, kun kahvikuppien kilinä lakkaa kuulumasta ja veli toteaa:
- "Nyt pittää männä koittamaa, vieläkö papan Lata lähtöö käöntii. Ei tässä muuta." Naps.

Siskolikka joutui itsetutkistelun paikalle: mahdanko minä olla liian suulas?

5 kommenttia:

 1. Hihittelen täällä itsekseni...Minulta puuttuu myös taito lopettaa puhelu ja samoin poistua paikalta! Jään aina roikkumaan oven väliin ja puhelun lopetusosuuteen menee enmmän aikaa kuin itse puhelun aiheeseen! :)

  VastaaPoista
 2. Miehet ovat niin yksoikosia :))

  Laitappas sähköpostiini osoitteesi, olet voittanut arvonnassani :)

  VastaaPoista
 3. tekee se tuota muillekin... saattaa soittaa pyhänä puolen päivän aikaan kesken unien ja antaa soida niin kauan kun soi. sitten vartin päästä uudestaan ja taas niin kauan kun soi. sitten kun vihdoin vastaa, niin ei sillä oo muuta asiaa, kun että kävi koeajamassa jonkun auton. sitten kun rupeaa selittämään jotain omaa asiaa, niin hyvä, että loppuun pääsee kun jo tuuttaa toisessa päässä tyhjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja todennäköisesti se velipoika joskus vuoden päästä saa tietää, että hänestä on keskusteltu täällä!

   Poista