perjantai 10. helmikuuta 2012

Pakkaspäivän paras kaveri

Ensimmäinen homma, jonka tänä aamuna teen, on massiivinen villavaatteiden etsintä, kartoitus, lajittelu ja eteiseen koreihin järjestely.
Onhan tässä huushollissa lapasia ja sukkia ja villapaitoja kasoittain ja toukokuussa laatikkokaupalla nurkasta toiseen pyörimässä odottamassa kellariinpääsyä, mutta nyt kun niitä tarvittaisiin alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa, ei  ne olekaan ihan vaivattomasti saatavilla.
Ideaalitilanne olisi se, että kun aamulla vartin yli kahdeksan on eteisessä jonossa 8-10 kouluunlähtijää ja kaikilla on huulilla kysymys "voitsä antaa mulle villasukat?" tai "löydätkö mulle lapaset?", niin seisoisin ovensuussa iso kori kädessä ja siitä antaisin kunkin kyselijän käsiin samaa paria olevat sukat ja lapaset. Vieressäni olisi toinen kori, josta halukas saisi valita mieleisensä kaulaliinan ja tarvittaessa villapaidan.

Mummolle täytyy muistaa sanoa seuraavalla puhelukerralla, että kirpputorilla käydessään saa aina putsata tyhjäksi tyttöjen ja poikien pitkien kalsareiden osaston. Viimeksi äitini laittoi mummolakuormassa ison pussillisen kyseistä vaatetavaraa, mutta pyykkikierto näköjään tekee noistakin vaatekappaleista haluttua ja etsittyä tavaraa.
Tämän viikon kova sana on meillä "pitkät kalsarit".

3 kommenttia:

 1. Mahtavaa organisaatio-kykyä taitaa todella vaatia ison perheen huushollin pyörittäminen,vaan sullahan se luonnistuu jouhevasti!Luulen ma...Kirpparit pitää ehottomasti penkoa viimeisen päälle,jos sellaiselle sattuu pääsemään.Täällä ei vaan valikoima oo aina parasta mahdollista,lähin kirppari meistä katsottuna pyörittää vuodesta toiseen osin samoja vaatteita.
  Mutta isommat toimii!Huomista kirppari-reissua odotellessa...;)

  VastaaPoista
 2. Pitkät kalsarit ehdottomasti jalkaa tällä kelillä! Kylmä on meilläkin ja tuulista, mikä antaa kylmää lisää. Sisälläkin minulla/meillä on kalsarit ja villasukat jaloissa ja villaista yllä, jotta tarkenemme. Kun asumme maalla ja itse lämmitämme, niin mittari näyttää yleensä 19-21, joten pitää pukeutua lämpimämmin sisälläkin.
  Aamulla ensimmäiseksi laitamme tulen hellaan, jotta tupa alkaa lämmitä...
  Tsemppiä lappas/myssy/sukka/ym kaaokseen!
  - parsiminen on meneillään meilläkin tänään...

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hienolta ajatukselta nuo villavaatekorit!

  Minäkin opin jokunen talvi sitten, että "vara" on se sana, jonka turvin välillä eletään. Nyt eteisessä on yksi hylly täynnä varalapasia, varapipoja ja varavillasukkia. Viimeisimmät tosin ovat kylmien päivien myötä hajautuneet juoksentelemaan pitkin talon lattioita.

  Käytössä ovat tuon tuosta myös varatoppavaatteet ja jopa varakengät isojen tyttöjen kokojen tietämiltä. Tänä aamuna huomasin, että myös vara-fleecet tarvittaisiin. Se viluisin lapsi oli hukannut fleecensä harrastukseen eikä muistanut asiaa ennen kuin tänään, mittarin näyttäessä -24 astetta. Oman villapaitani minä sille sitten kiireessä tuuppasin päälle - se on vain siinä ja siinä, että tuleeko se paita koskaan kotiin takaisin.

  VastaaPoista