maanantai 7. lokakuuta 2013

Älä tule kiireen huijaamaksi

Kiireeseen vedoten jätämme paljon tekemättä, sanomatta ja yrittämättä.
Kiireestä on tullut monelle vihollinen, joka nakertaa elämää salakavalasti kuin termiitti taloa.
Eräänä päivänä talomme romahtaa varottamatta, kun olemme antaneet kiireen viedä päätäntävallan omasta rakkaasta lahjaelämästämme.

Hieronnan opettaja antoi viikonloppuna mieleenjääneen opetuksen:
"Kun tuntuu ja näyttää siltä, että aika loppuu tai tulee kiire, hidasta tahtia ja laajenna otteita. Silloin ehdit tehdä kaiken sen, mitä pitääkin ja juuri ajoissa."

Kävelin tänä iltana kotiin eräästä tuote-esittelystä, joka sivuaa myös hierojan työtä. Bussi, jolla olin ajatellut tulla kotiin, körötteli kaikessa rauhassa ohitseni, kun en ollut ehtinyt pysäkille asti. Bussin perävaloja katsellessani minua ärsytti, koska olin ajatellut ehtiväni kotiin hiukan aikaisemmin. Mutta samassa muistui mieleeni nuo sanat: "...jos näyttää siltä, ettet meinaa ehtiä, hidasta tahtia ja laajenna otteita..."

Minä kävelin tyytyväisenä kotiin saaden samalla tervetulleen iltakävelyn, eikä aikaa kulunut juuri sen enempää, kuin jos olisin tullut liikennevalohin ja pysäkeille pysähtelevällä bussilla.
Matkalla sain myös idean liittyen hierontahuonetoimitilaan.

Jos sinusta tuntuu siltä, että kuljet kiireen talutusnuorassa, hidasta tahtiasi ja katsele näköaloja hiukan laajemmalle. Katsele välillä vaikka ihan uuteen suuntaan.

8 kommenttia:

 1. Äitini neuvo kiireeseen oli myös hyvä, Hän sanoi kerran minulle kun tuli perässä kiirehdin työssäni, että :"Istu hetken kädet helmassa ja järjestä mielesi kuntoon, rauhoitu, ja ala uudella innolla, anna sen pahimman kiireen mennä ohi" Se auttaa kummasti.

  VastaaPoista
 2. nykyisen työpaikan haastattelussa kysyttiin tietysti kaikenmoista, mm miten toimin stressin alaisena, tai jos työt kasaantuu kovin. vastasin totuudenmukaisesti pitäväni kahvitauon :-) mikään homma ei hosumalla edisty, mutta sen kupin aikana ehtii järjestää mielessään ne työt tärkeysjärjestykseen.

  VastaaPoista
 3. Kiireessä ei ajatuksetkaan kulje yhtään minnekään. Kiire on huono isäntä.

  Kiitos muistutuksesta.

  VastaaPoista
 4. Eräs saarna-mies aikoinaan tuumasi jäätyään junasta asemalle:"On meillä sitte hyvä Jumala,ku ottaa kiireenkin pois!" :)

  VastaaPoista
 5. Niin monesti kiirehdimme turhaan.Kiitos neuvosta. ♥ ♥

  VastaaPoista
 6. Itse tulee kyllä juuri tuohon "kiireeseen" useinkin syyllistyttyä, mutta tuohan on erittäin hieno näkökanta. Täytyy yrittää muistaa ensi kerralla kun tuntuu se kiire tulevan :)

  VastaaPoista
 7. KIITOS jälleen kerran hyvästä muistutuksesta!

  VastaaPoista
 8. Voi kun osaisi tätä neuvoa noudattaa; ja samalla kääntää kielteiset tunteet positiivisiksi. Ehkä kiireen synnyttämät negatiiviset tunteet ja ajatukset juuri nakertavat hyvinvointiamme eikä kiire sinänsä.

  VastaaPoista