torstai 31. lokakuuta 2013

Työkone vaihtoon

Pikakysely:
mikä kodinkone hajosi meiltä tänään?

Kaikki blogin uskolliset vakiolukijat arvaavat vastauksen ja pienen loogisen päättelyn jälkeen arvaavat myös satunnaiset lukijat, kun ynnäävät perheenjäsenten lukumäärän vaikkapa vain päivittäin tässä perheessä likapyykkikoriin heitettävien sukkaparien määrään. Voihan tietysti laskea myös lakanoidenvaihtopäivän pyykkisaldoa tai muuta sellaista.
Kyllä vain: pyykkikonehan se alkoi huudattaa sellaista virhekoodia, jota ei edes käyttöohjekirja tuntenut.
Olin jo muutaman kuukauden kulkenut koneen päälläollessa lähes hiipien sen lähellä, koska pesuäänet enteilivät oikuttelua vaikkapa vain lattian tärähtelystä. Linkouskierroksia olin laskenut jo suosiolla, koska vieraat äänet tietysti moninkertaistuivat lingotessa. Eilen illalla kun istuin olohuoneen puolella meidän vuoteella tekemässä läksyjäni ja pesukone linkosi seinän takana, koko sänky tärisi.

Konehan oli se testausmielessä Verkkokaupasta hankittu kiinalainen kone, joka taisi olla jo kolmas järjestyksessään. Nyt olen oppinut, että pyykkikoneen hinnalla tai oletetulla laadulla ei ole meidän perheessä merkitystä, kuinka kauan kone säilyy kunnossa. Kahdessa vuodessa meni "lunastuskuntoon" puolitoista tuhatta maksanut jenkkikone ja kaksi vuotta kestää kahden sadan euron kiinalainen halpiskone.
Huollan pyykkikonettani huolellisesti. Nukkasihdin puhdistan viikottain ja tiskikoneisiin tarkoitettua puhdistustablettia käytän myös pyykkikoneen puhdistukseen parin kuukauden välein.

Pyykkikone pyörii meillä 3-5 lastia päivässä. Kertoja on viime aikoina lisännyt se, että en ole voinut täyttää konetta ihan täyteen eläimellisen linkousäänen takia. Pyykin määrää on lisännyt puolestaan työvaatepyykin lisääntyminen: vanhimman pojan työ on muuttunut junien siivouksesta junien huoltamiseen ja työvaatteet likaantuvat entisestään. Näköjään pyykkiä tekee myös hieroja. Yhden hierontapäivän aikana pitää paitaa vaihtaa muutaman kerran. Mutta joka tapauksessa: pyykkihommat on edelleenkin kuin suurperheessä.

Tämän päivän ongelman ratkaisin tällä kertaa tutun kodinkonemyyjän avustuksella. Koska hirmuinen katastrofi on meillä edessä jo kahden pyykkikoneettoman päivän jälkeen, soitin tutulle kauppiaalle ja hän tarjosi konetta, joka huomenna tuodaan ja asennetaan. Maksu hoituu asentajien mukanatuomalla laskulla.
Eikös kuulosta ihan maaseutukaupan räätälöidyltä mummopalvelulta? Löytyy ihan Helsingin Ruoholahdesta.
http://www.pamelux.fi/

6 kommenttia:

 1. Tuota Pameluxia suositteli tuttavanikin kun pähkäilin imurin ostoa. (on vielä ostamatta). Harvoin enää saa kauppiaalta mitään palvelua.
  Toivottavasti uusi kone kestää nyt teidän maallemuuttoonne asti.
  Ajattele, muutto lähenee! Enää se on pesukoneen etäisyydellä. :-)

  VastaaPoista
 2. Lohdullisen asian huomasit: viimeinen pesukone kaupunkikotiin! Lautakankaalle muuttaessa ei tarvitse pesukoneita rahdata mukanaan, siellä on kaikki valmiina.
  Rauhaisaa pyhäinpäivää sinne naapurikylälle.

  VastaaPoista
 3. Luksusta saada kone nopeasti. Vaikka meillä ei ole suurperhettä, niin kyllä muutamassa päivässä ehtii kertyä pyykkiä tuhottoman paljon.

  VastaaPoista
 4. Arvasin sen heti ennen selostusta, että taas pesukone...kyllä pesukone on käynnissä usein pienessäkin perheessä - nykyvaatteet kun eivät pelkällä tuuletuksella puhdistu.

  VastaaPoista
 5. On se hyvä, että palvelu pelaa... kiitetään siitäkin Taivaan Isää.

  VastaaPoista
 6. sama täällä,meillä parhaillaan 2 konetta vierekkäin,toiseen kahteen otteeseen jo rumpu vaihdettu..Nyky-koneet tehdään 1 pesukerta päivässä-tyylillä ja meillähän pyörii sama määrä pyykkiä päivässä kuin teillä. varakone on oltava,kun toinen hajoaa,on toinen vieressä ottaa käyttöön hajonneen ollessa huollossa:)

  VastaaPoista