tiistai 1. lokakuuta 2013

Mummotentti ohi

Päätin, että palkitsen itseäni kirjoittamisella vasta sitten, kun lihastentti on ohi.
Nyt on niin huojentunut olo, että luulisi takana olevan suuremmankin ponnistuksen, kuin vain puolessa tunnissa tehty tentti. Opettajan huumonrintajusta kertoo jotakin se, että hän ojensi meille seuraavan, marraskuussa olevan tentin sisältömonisteen, kun olimme palauttaneet tämänpäiväisen tenttimme. Marraskuisen tentin sisältö on kolme kertaa tämänpäiväisen verran, mutta minulle tuntuu helpommalta, kun mukana on paljon entisiin opintoihin liittynyttä asiaa.
Viikon päästä nähdään, menikö tämänpäiväinen koe läpi.

Saara täyttää tänään seitsemän vuotta. Kaisalla on reilun viikon päästä syntymäpäivä. Tytöillä ei ole vielä koskaan ollut varsinaisia kaverisynttäreitä ja nyt päätin, että he saavat pitää talon kerhohuoneella "suuret juhlat". Koska kummankaan luokalla ei ole kovin montaa oppilasta, Saara kutsuu kaikki eka- ja tokaluokkalaiset ja Kaisa kaikki 3-4-luokkien tytöt. Äsken askartelimme 20 kutsukorttia ja jokaisessa kortissa lukee lisäksi, että perheen aikuiset ovat myös tervetulleita.
Muru lupasi laittaa pystyyn sushibuffetin ja minä suunnittelen hyydykekakkuvalikoiman. Lapset nyt tietysti haluavat omat perinteiset makupalansa, mutta aiomme viettää juhlia puoli päivää ja monenlaisen hyvän syötävän parissa.

Ihan yllättäen huomasin, että minulla on oma pyykinripustaja käytössäni puolitoista viikkoa, kun mies pitää kesälomansa rippeitä parhaillaan. Nyt tiedän senkin, mitä tarkoittaa "puolison tuki", jos tarkoitetaan esimerkiksi vaimon opintoja. Kun koko viikonlopun luin tenttiin, mies kiikutti minulle kahvikupillisia, haki salmiakkia ja jäätelöä kaupasta, ripusti niitä pyykkejä ja katsoi lapsia perään. Lisäksi hän keksi lihasten funktioiden mieleenpainamiseen niin mainioita muistisääntöjä, että saimme nauraa monet makeat naurut. Tosin ne muistisäännöt ovat aika lailla "sisäpiirin" juttuja, etten suurin surminkaan niistä maininnut edes opiskelukavereille. Mutta niiden muistisääntöjen avulla muistin monta vaikeaa asiaa tentissä.

Murun Jussi-kissa jatkaa kyläilyään meillä. Jussi on jo niin rohkaistunut, että uskalsi eilen tulla mummon ja papan sängylle kanssamme päivänokosille. Tänä aamuna ei meinannut lasten kouluunlähdöstä tulla mitään, kun he innostuivat leikittämään Jussia papan (!) ostamilla kissanleluilla.
Jussin läsnäolo on käynyt ihan siedätyshoidosta: ne jotka alkupäivinä napsivat allergialääkkeitä kissaoireisiinsa, pärjäävät nyt ilman lääkettä.

Tuleva maalainen minussa kehräsi tänään tyytyväisyydestä Citymarketissa. Loput siemenet myytiin -90%:n alennuksella. Hyvin maltillisesti tyydyin ostamaan vain porkkanan, pihvitomaatin, salaatin. lantun ja asterin siemeniä. Kukkien siemeniä olisi ollut tarjolla kaksi suurta korillista, mutta hyötykasvit ovat lähempänä sydäntäni.

Kiitos jälleen ystävällisestä seurastanne. Huomenna avaan uudenuutukaisen hierontapenkin ensimmäistä kertaa ja kuulette varmaan innostuneita kokemuksia, kun pääsen purkamaan tämän perheen hierontajonoa ammattimaisin ottein.

3 kommenttia:

 1. Ihanaa olisi päästä hierottavaksi. Tsemppiä harjoitteluun ja ihanaa aikaa hierottaville.
  Mies hieroi eilen, kun lapaluun tienoilla lihakset olivat ihan jäykkinä. Taisi olla painavien rankojen kantaminen viime viikolla mökillä liikaa minulle ja sunnuntain lentopallopeli...

  VastaaPoista
 2. Pikkutytöt varmaan nauttivat juhlastaan. Onnittelut heille - pian jo isoille tytöille!

  VastaaPoista
 3. onnea synttäri-sankareille <3

  VastaaPoista