keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Perheen kuulumisia

Saara on vesirokossa, Kaisa ja Miika yökyläilemässä koulutovereittensa luona Oulunkylässä ja kaikilla koululaisilla on syysloma. Kristillisen koulun väki on lomaillut koko viikon ja nyt pääsivät myös Ruoholahden ja Taivallahden koulun kävijät syyslomalle.
Jussi-kissa kyläilee edelleen. Suuri yöllinen hupi on kuunnella, kun Jussi koputtaa tassullaan milloin kenenkin makuuhuoneen ovea ja pyytää päästä sisälle. Oven rynkytys jatkuu niin kauan, että joku meteliin kyllästynyt tulee päästämään sisälle. Sitten Jussi valitsee mieleisensä sängyn jalkopään uniaan varten.

Anne-Mari ja Kampaajatyttö kävivät tänään täällä ja olivat tietysti syödä velipoikia elävältä. Koska Miika ei ollut kotona, siskojen täytyi purkaa velihellyydentarpeensa isompiin veljiin ja pusuyritysten ja silitysten kohteet suhtautuivat asiaan vaihtelevalla kiitollisuudella. Aika ajoin esiteini-ikäinenkin poika sietää halitteluja siskoilta, mutta joskus on jo pelkkä kaunis katsekin liikaa. Selvästi varsinkin Anne-Mari nauttii veljien arvaamattomista reaktioista: välillä voi saada turpiin, välillä poika köhmöttää tyytyväisyyttään.

Isi oli koko päivän bussireissulla seurakunnan ryhmän kanssa ja selvisi tästä matkasta ilman eksymistä, polttoaineen loppumista tai oven kiinnijuuttumista. Olin niin iloinen saadessani komean mieheni takaisin kotiin, että vein hänet Mäkkäriin syömään, jotta sain sen hetken katsella häntä ihan rauhassa, ettei kukaan kiipeillyt isin niskassa. Jos isi olisi syönyt kotona, hänen kimpussaan olisi pörrännyt Jussin lisäksi ainakin Saara esittelemässä vesirokkonäppylöitään.
Kun tulimme kotiin ja Saara oli saanut näyttää kiipeilyt ja vesirokot, tein isille oikein napakan selkähieronnan. Sen jälkeen isi "kaatuikin" sänkyyn ja nukahti saman tien.

Anne-Marin ja Kampaajatytön lisäksi hieroin tänään myös Lähihoitajaopiskelijapojan. Hänen kohdallaan suuri ilonaihe tänään oli työssäoppimisen näyttötutkinnon onnistuminen täysillä pisteillä ryhmän parhaana. En siis ihmettele, kun olivat pyytäneet poikaa töihin joululomaksi ja ensi kesäksi. Opiskelumotivaatiota varmasti lisää onnistuminen työssä ja saatu hyvä palaute ja suoranaiset kehut.

Toiseksi vanhin poika sai tänään kutsun työhaastatteluun urheiluvälineliikkeen myyjän työhön. Pojalla on kyllä kaksikin osa-aikaista työtä, mutta vaihtaisi mielellään kokoaikatyöhön ja varsinkin kun liike sijaitsee naapuritalossa kadun toisella puolella.

Minulla on vähän hassusti kolmena aamuna peräkkäin asiakashierontoja koululla. Huomenna koko koulupäivä on pelkkää hierontaa ja perjantaille ja lauantaille ilmottauduin töihin, jotta saan kerättyä hierontapisteitä. Koulun aikana on suoritettava 70 tuntia asiakashierontoja koululla opettajan valvonnassa ja vähitellen niitä tehdään taitojen mukaan. Nyt voimme ottaa asiakkaita niska-hartia-, selkä- ja yläraajahierontaan. Seitsemän asiakasta on ollut minulla ja oikein hyvin olemme tulleet toimeen. Muutama on jopa ollut erittäin tyytyväinen.

Taivaan Isän siunausta viikkoonne. Joku tarvitsee voimia, toinen terveyttä. Jonkun mieli on alakuloinen, toisella olisi huolia vaikka muille jakaa.
Kaiken touhun ja tohinan keskellä olen muistuttanut itselleni, että Raamatun lupaukset ovat voimassa vahvasti. Itse olen saanut kokea rauhaa - sellaista kaiken alleen tasoittavaa taivaan rauhaa. Ja ihan Hänen lupaustensa mukaisesti. Ja sen päälle iloa, joka asettuu olosuhteiden yläpuolelle.
Sinä, joka luit nämä pitkät rivit tänne asti: jos haluat, vastaanota tästä sanojeni välityksellä Jumalan siunauksia elämäsi ylle.

8 kommenttia:

 1. kiitos <3 ihanista sanoistasi tekstisi lopussa <3 ihan vedet tirahtivat silmiini,sitä jos mitä täällä aina tarvitaan,Jumalan siunausta :)
  vesirokon saisit postittaa meille,5 pienimmäistä kun ei ole sitä sairastanut ja ikää vaan karttuu koko ajan lisää.Itse kävin tiistaina puolen vuoden tauon jälkeen hermorata-hierojalla ja kylläpä tekikin hyvää koko kropalle...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sirkku, siunaukset ovat tässä kohtaa elämää enemmän kuin tarpeen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, aika väsynyt mieli tässä onkin ollu pitkän aikaa. Hierontakin kelpais, olen niin jumissa jatkuvasti... voi kun asuisin siellä suunnalla, tulisin sinulle sinne koululle hierontaan. Monesti ajattelen, että sun perheellä on aivan ihanat oltavat, kun teillä on omasta takaa kampaajat ja hierojat ja mitä kaikkia ammatteja teille sinne vielä tuleekaan. No, on meilläkin toki toi atk-tuki kotosalla ja autotkin kyllä korjaantuu. Mut kyllä mä mielelläni olisin kuitenkin myös kampaajan ja hierojan käsittelyssä useemmin. =)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sirkku. Kyynelet minullakin tulivat silmiin, kun on joku joka ajattlee ja siunaa. Kiitos siitä, vaikkei nyt mitään hullusti olekaan, niin silti. Samaa sinullekin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sirkku! Etenkin noista kahdesta viimeisestä lauseesta... Kiitos, että aina jaksat siunata meitä tuikituntemattomiakin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos sanoistasi , kiitän minäkin tuntemattomille lausutuista kauuniista sanoista. Niillä on suuri merkitys ,tulevat hyvien blogikirjoitusten lisälahjana.
  Marita

  VastaaPoista
 7. Kiitos. Hyvän Jumalan siunausta Sinulle ja perheellesi myös.

  VastaaPoista
 8. Kiitos täältäkin ja ihanaa syksyä sinne etelään!

  VastaaPoista