lauantai 26. lokakuuta 2013

Sisähuvipuistossa

Naapuritalossa on ollut jo viime keväästä asti lasten sisähuvipuisto. Saara pääsi sinne eskariryhmänsä kanssa jo heti avajaisten aikaan, mutta minun epäluuloisuuteni vuoksi en ole vienyt lapsia sinne aikaisemmin. Se mitä luin paikasta ennakkoon, ei oikein vakuuttanut minua ja toki kahdentoista euron sisäänpääsymaksukin huippaa suurperheellistä. Totuuden nimissä täytyy todeta, että esimerkiksi lippu Linnanmäelle maksaa kolme kertaa enemmän.
Saara ja Kaisa saivat syntymäpäivälahjaksi pääsyliput SnadiStadiin, Ruoholahden kauppakeskukseen.
(http://www.snadistadi.fi/Etusivu)
Tytöt olivat ruinanneet paikalle pääsyä synttäreistä lähtien ja tänään oli sopivan sateinen päivä mennä kauppakeskuksen parkkihalliin "maan alle" rakennettuun hupipuistoon, jolla nimellä paikkaa mainostetaan.
12-vuotias veli suostui lähtemään mukaan.

Koska hupipuisto tarjosi meille iloisen yllätyksen, on tämä kehukirjoitus ihan paikallaan. Pääkaupunkiseudun lapsiperheille paikka on mainio vaihtoehto vapaapäivän ajanviettoon, kun halutaan tarjota lapsille iloista liikkumista ja leikkimistä.
Ikärajoja puistoon ei ole. Aikuiset pääsevät ilmaiseksi, samoin alle 1-vuotiaat. Alle 3-vuotiaiden maksu on 8e ja yli 3-vuotiaiden 12e. Samalla maksulla voi viettää puistossa aikaa vapaasti vaikka koko päivän.

Hupipuistosta löytyy monenlaisia pomppulinnoja, kiipeilytelineitä, pallomeri, trampoliineja, skeittiramppi ja potkulautailualue, sählykenttä ja esiintymislava, jossa voi soittaa rumpuja tai kosketinsoitinta tai tehdä vaikka oman esityksen. Konsolipelejä, jääkiekkopelejä ja eri ikäisille tarkoitettuja aktiviteetteja on tarjolla runsaasti. Kaikenikäiset lapset pitävät myös alueella kiemurtelevasta polkuautoradasta ja autoja riitti jokaiselle halukkaalle, vaikka väkeä oli paikalla runsaasti. Jättihiekkalaatikollekin riitti rauhallista leikkihetkeä kaipaavia.

Hupipuistossa voi viettää myös lasten syntymäpäiviä. Synttäriseurueita näkyikin paikalla olevan useampia.

Erikoismaininnan ansaitsee harvinaisen monipuolinen kahvila. Syötävää ja juotavaa oli tarjolla kaikkien mieleen ja paikalta saattoi ostaa myös ihan "kunnon ruokaa". Hintatasoa pidin kohtuullisena.

Paikka oli siisti, valoisa ja ilmapiiri oli iloinen. Lapsiystävällinen ja palvelualtis asenne alkoi jo ulko-ovelta, kun sisäänpääsykassalla työskennellyt nuori nainen jutteli lapsille iloisesti ja turvallisesti. Ranneketeipin kiinnitys käteen  kun oli hyvin jännittävää monelle pikkuiselle.

Minulla ei lapsiluvun suuruudesta huolimatta ole paljoa kokemusta vastaavista paikoista, mutta siihen kiinnitin huomiota, että lapset leikkivät ja liikkuivat iloisina. Kukaan ei tullut sanomaan, että "olet liian vanha" tai "liian nuori" tai "liian lyhyt" tai "liian pitkä" tekemään jotakin. Kaikki leikkivälineet ja -paikat oli kaikkia varten.
12-vuotias viihtyi puistossa hyvin sen kolme tuntia, minkä ehdimme tänään olla, joten ala-asteikäisten ja pienempien kanssa paikka on hyvä vaihtoehto, kun mietitään hiukan vaihtelevampaa tekemistä sadepäivälle.


4 kommenttia:

 1. Tuollainen paikka onkin mainio lisä talvellakin lasten viihdykkeenä, kun tarjonta on monipuolinen laitteistoissa. varmasti tytötkin tykkäsivät. Varmaan tekee mieli mennä toistenkin.
  Onnellista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiva kun tekevät tuollaisia paikkoja. Sateisina päivinä on siellä varmasti mukavaa. Ja kun kotia ei paljon lapsia mahdu niin on ihan hyvä kun on mahdollisuus viettää synttäreitä tällaisessa paikassa.

  VastaaPoista
 3. Turvallinen paikka leikkimiseen ja touhuiluun sateisena päivänä. Linnanmäellä ja Tampereen Särkänniemessä käyty lasten ollessa pieniä, mutta ei monta kertaa. Nyt en ole yli kahteenkymmeneen vuoteen käynyt missään tuollaisessa - lastenlasten kanssa touhutaan muuta. Mukavaa kun teillä oli kiva päivä.

  VastaaPoista
 4. taitaa olla vähän saman tapainen paikka kuin Hop Lop,vaikken itse olekaan tuollaisessa käynyt...

  VastaaPoista