maanantai 7. lokakuuta 2013

Melska yökylässä

Pienenä yllätyksenä minulle tuli eilen illalla se, että miehen loma loppuu tänään. Olin jotenkin ajatellut, että loma vain jatkuu ja jatkuu ja minulla on aina saatavilla pyykinkuskaaja kuivauskaapille. Nyt alkaa parvekkeella olla jo aika nihkeätä pyykin kuivuminen ja kuivuriin täytyy puolentoista tunnin välein vääntää ajastimeen lisää aikaa. Jos kaapin lataa täyteen paksuja pyyheliinoja, saa lisäaikaa ladata pari kertaa. Onneksi rappukäytävässä sijaitsevan kuivauskaapin käyttö on ilmaista eikä kukaan muu rapussamme sitä käytä.

Viime yön nukuimme miehen kanssa tuulimyllyn siipien vieressä. Melska tuli yökylään, koska hänen äidillään oli tänä aamuna aikaisin näyttökoe työssäoppimispaikassaan. Melska halusi mummon ja papan keskelle nukkumaan ja ihmeen villisti huitoi kaksi jalkaa ja kaksi kättä koko yön. Täytyy muistaa sanoa Melskan äidille asiasta, ettei vain ole tytön korva tulehtunut uudelleen, kun meno oli niin villiä.
Melska tykkää hurjasti Jussista ja Jussi Melskasta. Melska on Ruotsin mummon luona tottunut kaikkiin eläimiin ja siksi hän osaa olla niin luontevasti Jussinkin kanssa. Aamulla Jussi hyppäsi sänkyymme ja tuli nuolemaan Melskan ja minun sormia, kiehnäämään ja kehräämään. Sitten se asettui vatsani päälle makaamaan ja katsoi kiinteästi silmiin ja kysyi ihmettelevästi, "eikö mummo meinaa nousta ollenkaan ruokaa antamaan".

Viikonlopun tiukan opiskelun jälkeen on tämä päivä käytettävä vielä tiukemmin kotihommiin. Leipomaankaan en ole ehtinyt ikiaikoihin ja korvapuustejakin saa ihan liian harvoin.
Kun on ollut liian vähän kotona, kestää oman aikansa, ennenkuin jokaisen lapsen kanssa pääsee takaisin siihen, mistä on tullut katkos yhteydenpitoon.
Nyt asettelemaan töitä tärkeysjärjestykseen ja ihan ensimmäiseksi täytyy lukea Melskalle eilen illalla lukematta jäänyt Pupu Tupuna. Tyttö ehti nukahtaa ennenkuin mummo kerkesi viereen lukemaan.

2 kommenttia:

 1. Päiväunet tekevät hyvää niin Melskalle kuin muillekin.
  Pyykin kuivuminen alkaakin olla nihkeää näin syksyllä ilman kostetuden takia. Hyvä, kun teillä on tuo kuivaustila käytössä!
  Kuinka pitkään Jussi asustaa teillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla vielä suunniteltu Jussin "kotiuttamista", kun hyvin näyttää viihtyvän ja emäntänsäkin käy täällä liki päivittäin.
   Pakko kai se jossain vaiheessa on Jussi-pojasta luopua.

   Poista