torstai 12. joulukuuta 2013

Äitikoululainen pääsi jo joululomalle

Vaikka kouluni  mukava onkin ja sinne menee aina innolla, niin mukavalta tuntuu myös tänään alkanut kuukauden mittainen joululoma. Loma-ajatuksia ei edes häiritse tiistaiaamulla oleva lihastentin uusinta. Suhtaudun siihen niin, että kyllä se varmasti ennen kesäkuun puoltaväliä on läpäisty. Tehdään sitten vaikka niin monta kertaa, että väkisin alkaa deltoideukset ja trapeziukset pysyä mielessä ja kun ei uusintatenteistä mene edes lisämaksua...
Suurin osa kakkostentistä meni mukavasti läpi, mutta lihasosion joudun armotta uusimaan. Mieltäni huojensi tänään myös vertaistuki, kun toisen reputtaneen kanssa pähkäilimme, mitä opettaja mahtaa tiistaina kysellä.

Tiskit ja pyykit hoituvat täällä ihan entiseen malliin, eli paljous on valttia. Siinä mielessä kotityöt ovat pysyneet tutuilla urilla.
Koululaiset ähisevät viimeisten kokeiden kanssa ja Saara laskee öitä joulumyyjäisiin. Keitin myyjäisiin Lautakankaan marjoista mehua ja yhden erän glögiä. Glögistä tuli kieltämättä hyvää. Marja-aronia, puna-, valko- ja mustaherukka, mustikka, puolukka ja vadelma on marjat, joita käytin.
Piparkakut tein ikivanhalla reseptillä ja kyllä huomaa eron valmistaikinasta tehtyihin.

Kirjoituskäsi tuntuu kovin kankealta, ajatus tahmealta ja koko ajan vilkuilen ripustettavien pyykkien koria. Lienee parasta tehdä viimeinen työrupeama, koska nukkuminen on kuitenkin lempiharrastukseni. "Mitä pidempi yö, sitä parempi" on mottoni tähän aikaan vuodesta.

2 kommenttia:

  1. Hyvää joululomaa eli kotihommapäiviä...
    Toivottavasti teillä oli hyvät myyjäiset.
    Minulla alkaa vasta 27.12 loma eli taas rauhalliset? eläkepäivät eli siihen asti olen miltei joka päivä töissä - seurakunnassa on paljon joulun alla tapahtumia tai niihin valmistamisia.

    VastaaPoista
  2. Leipä oli erittäin maukasta ja vielä vähän lämmintä kun tulin kotiin. Loput on pakastimessa ja sieltä otan sitten viipaleen tai kaksi aamukahvin kanssa.

    VastaaPoista