torstai 5. joulukuuta 2013

Mitä se Salomaan Hiski lauloikaan (kangasniemeläinen muuten hänkin)

Enpä ole aikaisemmin kirjoittanut koneella kumihanskat kädessä, mutta näkyy onnistuvan näinkin. Aamulla luovutin ja hain jo seitsemältä, kaupan auettua, itselleni tiskaushanskat. Miksi kirjoitan hanskat kädessä, johtuu ihan vain siitä, etten viitsi joka välissä riipiä hanskoja poiskaan. Luulen kypsyväni ajatukseen, että ostan tänne vielä yhden tiskikoneen. Hierojan työvälineet ovat sen verran lujilla, etten uskalla ottaa riskiä. Uhkaavasti on jo sormien päät heltyneet tiskiaineesta ja ei tämä kumikuorrutekaan hyvästä ole. Nyt kuitenkin on niin monta asiaa tekeillä, että hoidan yhden jutun kerrallaan ja katsotaan, missä vaiheessa tulee tiskikoneen vuoro.

Tänä aamuna sain taas arvuutella koululaisten flunssataudin vakavuustasoa, kun piti pohtia kouluunlähtökykenevyyttä. Tämän virustaudin kuvaan kuuluu armoton väsymys, lihaskivut, pieni nuha ja kurkunärsytys. Ei kuulosta kovin rankalta taudilta, mutta vei kyllä jalat alta neljältä koululaiselta tänä aamuna. Itselläni sama tauti yrittää saada jalansijaa, mutta myrkytän sen yliannoksilla vitamiineja ja kuoliniskun annan vahvalla kipulääkkeellä. Sitkeä liikkeelläolo ja työnteko pitää minulla yleensä flunssat aisoissa ja se näyttää toimivan nytkin. Miehellä onkin sitten vastuskyky ihan omaa luokkaansa, mutta hän väittää, "ettei lasten ja naisten taudit häneen iske".

Huomenna piti teoriassa olla leppoinen vapaapäivä, mutta näyttääkin olevan aikaisia töihinlähtijöitä useampikin. Minulla ei onneksi ole töihinlähtöä, mutta ruuanlaittoa riittää yhdeksi päiväksi, kun kylmiössä odottaa kaalilaatikkotarpeet ja alennushintalapuin varustetut naudanpaistisuikaleet. Mies oli mukanani ruokakaupassa ja hänen myötävaikutuksellaan tulin ostaneeksi puolisentoista kiloa lihaa, jota pidin liian kalliina vielä 30% alennuksenkin jälkeen.

Vanhin poika etsii tosissaan asuntoa ja koko perhe valmistautuu jo henkisesti hänen muuttoonsa. Pojan muutto tarkoittaa myös sitä, että minulle vapautuu yksi huone hoitohuoneeksi. Siirrän kaksi tyttöä ulko-oven viereisestä pienestä huoneesta toiseen huoneeseen. Täytyy kysyä vaikka vävyä remonttimieheksi, niin saan eteisestä kuljettavasta huoneesta mainion työtilan. Tuohon huoneeseen ei edes kuulu kodin äänet. Alkuvuodesta uskoisin asiassa jo tapahtuneen edistystä.

En viitsi edes sanoa, mitä lähden nyt tästä tekemään. Välillä elämä vain on tiskaamista, mutta kyllä kohta päästään hieromaankin. Älä sinä kuitenkaan rupea enää tiskaamaan, jos ei ole ihan pakko.
Olisikohan tilkka kahvia kuitenkin ensin paikallaan?

9 kommenttia:

 1. Täällä yksi hierontajonossa asap (as soon as possible).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun saan pyykit pois tieltä, on penkki auki viikonlopun. Welcome! Melskan mami on tulossa myös. Mites Kampaajatytön hartiat?
   Tarjolla siis hierontaa ja kaalilaatikkoa.

   Poista
 2. Pitää ihan vaan laittaa tähän, että kiitos noista Päivän sanoista tuossa oikeassa sivupalkissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin on tullut tavaksi aamulla ensimmäiseksi lukea siitä päivälle evästystä.
   Hyvää itsenäisyyspäivää sinne naapurimaan puolelle! Voisit vaikka kirjoitella blogijuttua ulkosuomalaisen itsenäisyyspäivän kuvioista.

   Poista
 3. Toivotaan että flunssa pysyy loitolla.
  oi rupesi tekemään mieli kaalilaatikkoa.
  No hierontakaan ei olisi pahitteeksi.
  Hyvää itsenäisyyspäivää Sirkulle!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää juhlapäivää myös sinne toisenvärisen lipun maahan.

   Poista
 4. Voi, voi. Hierontaa ja kaalilaatikkoa, namskis.
  Minäpä ostaa päräytin tänään pölynimurin. Olen ollut imuritta muuton jälkeen ja nyt sain ikkunalaudoilta pois purut, jotka tulivat sälekaihtimien laitosta. Kuinkahan moni on imuroimatta 5 kuukautta. No, toki kostealla olen pyyhkinyt lattioita.
  Jos käyt täälläpäin isossa kaupassa tiskikonetta katsomassa tai muuten asioimassa, niin poikkeapa kahville.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 5. Kotoista juhlapäivää sinullekin! (Ilmojen perusteella taitaa tulla aikalailla kotipäivä.) Kiitos kutsusta, tulen varmasti joku päivä.

  VastaaPoista
 6. Tiskivuorot nuorisolle ja äiti hieromaan, vaikka palkkioksi tiskaamisesta -harjoitusta hieromiseen ja kädet toisella tavalla "kipeiksi"
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista