maanantai 9. toukokuuta 2011

Spelttirouheteeleivät

Välipalan syötäväksi ei kaivattukaan tänään makeaa, kun perhekerhossa saatiin upeaksi mehevöitynyttä mansikkakermakakkua. Ja miestä harmittaa kovasti, kun ei lähtenyt kerhoon mukaan.
Teeleivät on sukkelat ja helpot antaa vaikka lasten leivottavaksi. Uuni on vain vaarallisen kuuma, 240 astetta.
Kahteen pellilliseen tarvitset:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl spelttirouhetta
4 tl leivinjauhetta
vajaa tl suolaa
100 g sulatettua voita
3 ja puoli desiä maitoa
Spelttirouheen voit korvata kaurahiutaleilla.

Sekoita kulhossa kuivat aineet, lisää rasva. Lisää maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi vaivaamatta taikinaa turhaan.
Muotoile pellille leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia leipäsiä. Paista uunin keskitasolla kunnes pinta saa väriä.
Tarjoa lämpiminä voin, hillon, marmeladin tai juuston kanssa. Parhaimmillaan vastapaistettuna.

Mies rynni keittiöön jääkiekkomatsin erätauolla ja maistoi mamman käkellöksiä pelliltä:
- "Guttentag!" oli kommentti teeleivästä.
Vartin homma tämä leipomus.

3 kommenttia:

  1. Sä olet mun inspiraation lähde. Luin sun postauksen, huusin junnulle haluisko se leipoa ja nyt on teeleivät uunissa. Koska en tiedä minkälaista taikina kuuluisi olla, tein vain pilkulleen ohjeen mukaan ja toivon parasta. Eli saa nähdä onnistuuko ja onko hyvää?
    Lisää tällaista! Kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti onnistui!
    Aina ei voi ennustaa, kuinka kenenkin jauhot ja rouheet käyttäytyy ja täytyy lisätä joko nestettä tai jauhoja.
    Luin tänään jostain, että speltissä on "pähkinäinen maku". Se oli sitten se erityinen maukkaus, joka minua speltissä kiehtoo.
    Toinen on tietysti tuo voi. Ihan yhtä hyvin tuon voi leipoa öljyn kanssa, mutta voi on aina voita.

    VastaaPoista
  3. Tätä täytyy kokeilla! Meille tosin riittää vähän pienempi annos, mutta otan heti reseptin talteen. Kiitos!

    VastaaPoista