maanantai 16. toukokuuta 2011

Haasteellinen yö taas bussinkuljettajalla

Kävin äsken Kampissa. Mies soitti töistä, että lähdettyään ruokatunnilta takaisin ajoon, oli huomannut, että loppuillan aikana ei ole yhtään taukoa, työtä on kahdeksan tuntia ja eväät on syöty. Kyllä hänellä on Meilahden klinikoilla neljäntoista minuutin tauko, mutta siellä ei juuri eväänostomahdollisuuksia ole. Mies tuli kaksi minuuttia yli 20 "rannalta" päin ja minä olin Kampin pysäkillä eväspussin kanssa. Uudehkolla bussilla näkyi mies ajelevan.
Noin hiljaista eloa ei montaa kertaa Kampissa näe. Satunnaisia kulkijoita näkyi ja joku myöhäjunassa Kauppatorille matkaava sinivalkopaitainen. Täällä on niin hyinen keli, että pilkkihaalari ei olisi yhtään liioittelua Kauppatorilla hytistelyyn. Kaiken lisäksi tuolta meren takaa nousee niin tummanpuhuva saderintama, että ei ole ihme, vaikka ihmismeri saisi vettä niskaansa tämän illan aikana. Sateenkaarikin tuolla näyttää olevan.

Arvatkaa, mitä sanoi (toivottavasti epähuomiossa) yksi meidän isoista tytöistä, joka silloin tällöin kunnostautuu yleistiedon alalla. Katselivat lähetystä Kauppatorilta.
- "Onko tänään kansainvälinen vapaapäivä?"

(Tällainen vaivihkainen tiedonjyvä lähiseudun asukkaille: Rautatientorin Kompassitasolla olevassa  karkkikaupassa on lopetusmyynti. En ole vielä käynyt, mutta kovasti minua on lasten taholta siihen painostettu.
Siellä myydään kaikenmaailman namien lisäksi myös pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja keksejä.)

Arvioni on, että viime uudenvuoden yö oli miehelle töissä pili-palihommaa verrattuna tulevan yön matkustajamääriin. Uudenvuodenyöstä mies sanoi jälkeenpäin, että se oli haasteellisin työvuoro koko hänen työuransa aikana.
Pilkkihaalaria päälle, suojelusenkelit.

4 kommenttia:

  1. Suojelusenkeleitä. Niitä toivotaan miehelle ja kaikille muillekin. Tytär ystävineen lähti junalla sinne etelään. Äitiä aina hirvittää tuollaiset napanuoran venytykset mutta onhan toisen annettava elää ja saada kokemuksia.

    VastaaPoista
  2. Kyllä miehelle sattuikin huono päivä tai yö olla töissä. Varmasti saa matkalaisekseen, jos jonkin moista kulkijaa.

    No olisihan se pitänyt vapaapäiväksi tämä päivä antaa...:)

    VastaaPoista
  3. Huh, on varmaan rankka yö tulossa. Suojelusenkelien tarvitsijoita on varmaan enemmänkin liikkeellä.

    VastaaPoista
  4. On varmasti ollut aikamoinen yö,toivottavasti ei mitään pahempia oo sattunu.Melkoista meininkiä tainnu siellä Kauppatorillaki olla(yhteydet ei meillä pelanneet,onneksi),hyisen kylmää ja kuulemma jotkut juhlijat alastomana siellä juhlimassa.
    Mitä lie uutisissa sanottu?

    VastaaPoista